• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (EP): Červar odlazi, ili opet samo prijeti?

Lino Červar najavio je da će se po završetku Evropskog prvenstva U Austriji povući sa klupe rukometne reprezentacije Hrvatske.

 RUKOMET (EP): Červar odlazi, ili opet samo prijeti? Izvor: MONDO

Gest tvorca najvećih uspjeha "kockastih" u posljednjih desetak godina, teško da je nekog iznenadio na konferenciji za medije u Beču, prije svega zbog toga što je poznati trener i ranije znao da na velikim takmičenjima sličnim izjavama uzburka javnost.

Očekivalo se da će Červar odgovarati na pitanja novinara vezana za ključnu utakmicu sa Danskom, ali je selektor Hrvata u svom stilu izvadio papir i počeo da čita...

"Imam ugovor do 2010. godine sa Hrvatskim rukometnim savezom, ali najavljujem povlačenje po završetku prvenstva u Austriji", rekao je suznih očiju Červar i objasnio da se za takav korak odlučio zbog toga što reprezentacija Hrvatske nije stekla povjerenje kod javnosti.

"Oko mene i tima vlada veliko nepovjerenje, a samim tim i oko projekta London 2012. To je pogubno za budućnost hrvatskog rukometa", dodao je kontraverzni selektor.

Červar očigledno ne može da istrpi kritike koje su upućene na račun igre Hrvatske, koja još uvijek nije izgubila nijednu utakmicu na prvenstvu. Međutim, mnogi su se složili u ocjeni da igra nije na nivou jedne od najboljih selekcija svijeta. To su potvrdili i članovi reprezentacije.

Bivši golman Vlado Šola smatra da Hrvatska ima više sreće nego pameti, dok je Ivano Balić ocijenio da njegova ekipa igra loše u oba pravca.

Lino Červar je na klupi Hrvatske od 2002. godine. Sa reprezentacijom je bio prvak svijeta 2003. u Portugaliji i pobjednik olimpijskog turnira 2004. godine u Atini.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC