• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Nisam jeo škampe, možda je pasta...

"Ponovio sam istu rutinu, kao i svaki dan. Mislim, nisam jeo škampe ili tako nešto... Pasta je u pitanju", rekao je Novak Đoković.

 Đoković: Nisam jeo škampe, možda je pasta... Izvor: MONDO

Šampion Australian Opena iz 2008. godine, drugi put za redom nije uspio da prođe četvrtfinale. Ove godine u Melburnu, osujećen stomačnim problemima, Novak Đoković poražen je u pet setova od Žo-Vilfreda Conge.

Prethodne, zbog isrcpljenosti, najbolji srpski teniser morao je da preda meč Endiju Rodiku.

Sve to, novinare u Melburnu, navelo je da priču na konferenciji za štampu počnu i uglavnom zadrže na Novakovom zdravlju. Mi vam prenosimo transkript razgovora između Đokovića i predstavnika medija u srijedu popodne po našem, odnosno u četvrtak daleko poslije ponoći, po lokalnom vremenu.

U čemu je problem sa vašim zdravljem?

"Prvo, želio bih da čestitam Žou. Odigrao je sjajan meč. Zaslužio je da pobijedi", počeo je Đoković.

"Što se mene tiče, nažalost nisam bio u stanju da igram na nivou na kojem sam želio u četvrtom i petom setu. Ne želim da tražim izgovore za poraz, ali, kao što znate, izlazio sam sa meča da bih povraćao i imao sam dijareju prije početka duela. Jednostavno, to je očajan osjećaj. Ovo je bio sjajan turnir za mene, a završio se na loš način, jer nisam mogao fizički da podnesem cio meč".

Conga je poveo sa 1:0 u setovima (7:6), potom je Đoković uzvratio i preokrenuo meč u svoju korist (7:6, 6:1), ali je posljednju riječ imao Francuz (6:3, 6:1). Na početku četvrtog seta, Beograđanin je morao da napusti teren Rod Lejver Arene, jer je morao da povrati.

Conga je burno reagovao zbog toga.

Da li je to zbog nečega što ste jeli?

"Ponovio sam istu rutinu, kao i svaki dan. Mislim, nisam jeo škampe ili tako nešto... Pasta je u pitanju. Možda je to... Ne znam, šteta".

Da li ste razmišljali o prošloj godini, kada ste morali da predate meč?

"Ne, ne, ne..."

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU

Kada ste počeli da se osjećate loše?

"Imao sam malih problema sa stomakom pre meča, kao što sam i rekao. Ozbiljne probleme počeo sam da osjećam poslije trećeg seta, kada jednostavno nisam mogao da nastavim. Poslije dva gema, morao sam u toalet. Morao sam to da uradim inače bih povratio na terenu".

Da li vam je noga povrijeđena ili nešto slično?

"Ne. Ipak, kada gubite mnogo tečnosti, vaš motor počinje da se kvari, tako sam se i ja osjećao... Noge su mi loše funkcionisale u četvrtom i naročito petom setu. Nisam uspijevao da stignem lopte na osnovnoj liniji i to je bio najveći problem. Za to vrijeme, on je servirao odlično i samopouzdanje mu je raslo, tako da je mogao da bude agresivan. Nesrećna okolnost po mene".

Šta mislite, kako biste prošli protiv Rodžera Federera?

"Ne znam i ne zanima me".

Ipak, odigrali ste neke sjajne poene i razmjene u četvrtom i petom setu. Kako biste ocijenili nivo igre u četvrtom i petom setu?

"Kao što sam rekao, nisam bio u mogućnosti da se krećem. Nisam imao energije da unesem snagu u svoje udarce. Zbog toga ne možete... Pardon, ne mogu da ocijenim svoju igru u četvrtom i petom setu. Razmišljao sam u stilu, OK, hajde da ostanem na terenu i sačekam njegovu eventualnu grešku. To je uglavnom bila filosofija..."

"Generalno, mislim da sam tokom cijelog turnira igrao dobro, čak i danas, kao što ste mogli da vidite, igrao se dobar tenis. Na kraju, razočaran sam jer sam sa svojom igrom mogao da dobijem ovaj meč".

"Ali, život ide dalje, ovo je samo start sezone".

Da li ste razmišljali da predate?

"Ne, ne... Nisam mislio o tome".

Bićete drugi na svijetu, ukoliko Marej ne osvoji turnir. Da li vam je to važno?

"Za mene je najvažnije da na turniru odem najdalje što je moguće. Imao sam velike ambicije ovde, jer sam se osjećao dobro i bio sam samouvjeren na terenu, ali onda se dogodilo ovo... Najgora moguća stvar. Ni sada, ni prije toga, nisam razmišljao o rang listi. Ako se dogodi (da budem drugi), to će biti sjajno. To je nešto što sam čekao dugo godina. Ali, očigledno je da sam to morao da zaslužim".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC