• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šamil nije lagao...

Reprezentacija Rusije igraće protiv Srbije u Areni bez Safine, Kuznjecove, Dementijeve, Zvonareve, Šarapove, Petrove i Vesnine!

 Šamil nije lagao... Izvor: MONDO

Kada je selektor FED kup, ali i Dejvis kup reprezentacije Rusije, Šamil Tarpiščev nedavno saopštio da u Beograd neće dovesti najveće WTA zvezde iz te zemlje, mnogi, pa i srpski selektor Dejan Vraneš bili su obazrivi.

Vjerovalo se da se Tarpiščev samo igra...

Ipak, u srijedu, posljednjeg dana za prijavu FED kup timova pred start sezone 2010. godine u Svjetskoj grupi I, ispostavilo se da Šamil nije lagao.

U reprezentaciji Rusije na žrijebu za meč prvog kola, 5. februara, neće biti sedam najboljih teniserki. Bez Dinare Safine (2. WTA), Svetlane Kuznjecove (3), Elene Dementijeve (5), Vere Zvonareve (9), Marije Šarapove (14), Nađe Petrove (20) i Elene Vesnine (29), Ruskinje će se suprotstaviti Jeleni Janković, Ani Ivanović, Bojani Jovanovski i Ani Jovanović.

Dakle, najbolje plasirana ruska teniserka u sastavu za mečeve protiv Srbije, 6. i 7. februrara u Beogradskoj areni, biće Alisa Klejbanova, 31. na posljednjoj WTA listi!

Pored nje, Tarpiščev je pozvao Anastasiju Pavljučenkovu (39), Veru Duševinu (40) i Ekatarinu Makarovu (59).


Ipak, činjenica da u Arenu dolaze "tek" Klejbanova (1989) i Pavljučenkova (1991), ne znači da su protivnice potpuni autsajderi, jer Jelena Janković nema pobjedu na WTA turu protiv Alise i Anastasije, dok je Ana poravnata sa prvom, a bolja od druge.

U duelima sa Klejbanovom, Jelena ima 0:2 (Toronto i Moskva 2009), a sa Pavljučenkovom 0:1 (Indijan Vels 2009).

Ivanović i Klejbanova po jednom su pobjeđivale jedna drugu (Dubai - Australian Open 2009), dok je Ana u oba navrata do sada pobijedila Pavljučenkovu.

U po imenima znatno jačem sastavu, Rusija je dominirala FED kupom od 2004. godine, do finiša prošle sezone. Šampionke iz 2004, 2005, 2007. i 2008. godine, bile su u seriji od osam uzastopnih pobjeda u FED kupu, dok ih jesenas na svom terenu nisu dočekale Italijanke.

Flavija Peneta, Frančeska Skjavone, Sara Erani i Tatjana Garbin izbacile su favorizovane Ruskinje u polufinalu FED kupa prošle sezone, a kasnije osvojile i titulu.

To je Italijankama donijelo i prvu poziciju na FED rankingu, gdje su Ruskinje druge, a Srpkinje sedme.

Srbija je 2009. godine prvi put u svojoj istoriji izborila plasman u Svjetsku grupu I. Prvo je u Areni poražen Japan sa 4:1, a onda u Španiji, Ana, Jelena i ostale devojke deklasirale su domaću selekciju sa 4:0 i ušle u elitu.

PAROVI 1. KOLA GRUPE I (6. i 7. februar):

Ukrajina - Italija
Češka - Njemačka
Srbija - Rusija
Francuska - SAD

PAROVI 1. KOLA GRUPE II (6. i 7. februar):

Australija - Španija
Poljska - Belgija
Estonija - Argentina
Slovačka - Kina

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC