• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Marej na korak od istorije

Četvrti reket svijeta pobijedio Marina Čilića i sada ga samo jedna prepreka dijeli da Velikoj Britaniji donese gren slem trofej poslije 74 godine.

 AO: Marej na korak od istorije Izvor: MONDO

Endi Marej je prvi finalista Australijan opena u muškom singlu. Britanac je u polufinalu savladao Marina Čilića - 3:1 (3:6, 6:4, 6:4, 6:2).

Marej će pokušati da donese prvi gren slem trofej Velikoj Britaniji još od 1936. godine. Na tom putu će mu stajati ili Rodžer Federer ili Žo Vilfred Conga.

Ujedno, ako Marej trijumfalno završi turnir u Melburnu, preteći će Rafaela Nadala i Novaka Đokovića na ATP listi i od ponedeljka biti drugi reket svijeta.

Do drugog gren slem finala u karijeri Marej je stigao poslije prvog izgubljenog seta na Australijan openu. Čilić je napravio dva brejka i prvi set dobio sa 6:3.

Britanac se probudio tek polovinom drugog seta. Poslije fantastičnog "pasing šota" oduzeo je servis Hrvatu za 3:2 i to mu je bilo dovoljno da kasnije stigne do izjednačenja - 6:4.

I u trećem setu je Marej prvi napravio brejk, ali je Čilić odmah uzvratio. Međutim, sjajni Britanac je ponovo oduzeo servis protivniku i kada je stigao do 6:4 epilog meča se mogao naslutiti. To je bio početak kraja nadanja najboljeg hrvatskog tenisera da može do prvog gren slem finala u karijeri.

Marej je počeo da igra u stilu u kome se prošetao do polufinala, pa Čilić nije imao šansi. Četvrti set je lako riješio u svoju korist - 6:2.

Meč je trajao tri sata. I statistika govori u prilog dominaciji trenutno četvrtog igrača sa ATP liste. Iako su napravili približno isti broj direktnih poena, Čilić je mnogo više griješio (54-29).

Marej se revanširao Čiliću za poraz u posljednjem međusobnom duelu, na minulom US openu. Prije toga, Britanac je dobio sva tri meča.

Endi Marej ima bolji skor sa oba potencijalna rivala u finalu - protiv Federera vodi 6:4, a protiv Conge 2:1.

U finalu ženskog singla sastaće se Žistin Enan i Serena Vilijams.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC