• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RSS: Sramota! Hitno sazovite vanrednu Skupštinu

Gradski savez traži da se odmah, uz nadzor najviših struktura države Srbije, analizira stanje u srpskom rukometu.

 RSS: Sramota! Hitno sazovite vanrednu Skupštinu  Izvor: MONDO

Rukometni savez Beograda (RSB) zatražio je da zbog loših rezultata reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Austriji bude održana vanredna sjednica Skupštine Rukometnog saveza Srbije (RSS).

"Rukometni savez Beograda dijeli mišljenje i reakcije cjelokupne rukometne i sportske javnosti o sramotnom rezultatu i igri naše muške seniorske reprezentacije na prvenstvu Evrope u Austriji", navedeno je u saopštenju RSB.

Kako je ocijenjeno, srpska nacionalna selekcija i rukomet imaju "daleko veći potencijal i kapacitet" od prikazanog na kontinentalnom šampionatu.

"Danas je rukomet u Srbiji dramatično ugrožen, dovedena je u pitanje egzistencija klubova, kao i kompletne rukometne organizacije. Zbog lošeg rukovođenja Saveza i katastrofalnih rezultata svih reprezentativnih selekcija rukomet u Srbiji gubi javni sportski ugled koji su prethodne generacije stvarale godinama", ocijenili su predstavnici RSB.

Prema njihovim riječima, već četiri godine RSB ukazuje na loš rad RSS, na lošu organizaciju i rukovođenje, kao i na neplanski rad sa mlađim selekcijama.

"U javnosti su isplivali svi problemi u Savezu, kao i neposredni krivci za takvo stanje. Naši juniori i kadeti se još ne pripremaju, a očekuju ih kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u junu. Predsjednik i Upravni odbor Saveza još ne znaju ko će ih selektirati, pripremiti i voditi. Sve se radi u posljednji čas", tvrdi RSB.

Rukometni savez Beograda zahtijeva da predsjednik Skupštine RSS, Dragan Bukvić, hitno zakaže vanrednu sjednicu sa jednom tačkom dnevnog reda - analiza stanja u srpskom rukometu.

"Zbog ozbiljnosti situacije na sjednicu Skupštine RSS treba obavezno pozvati predstavnike resornog ministarstva, Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, bivše asove i vrhunske stručnjake, kao i predstavnike medija", poručuje RSB.

Istovremenio, RSB je zatražio da predsjednik Upravnog odbora RSS, Velimir Marjanović, hitno zakaže sjednicu UO i da o svom radu podnesu izvještaj.

"Zabrinjavajuće su stručno neutemeljene izjave predsjednika Marjanovića, iznesene u medijima povodom lošeg rezultata reprezentacije na šampionatu u Austriji. Njegova namjera je očigledna - da se nastavi starim putem", stoji, između ostalog, u saopštenju RSB.

(Beta, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC