• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vraneš: Šamil će možda pozvati pojačanje

"Do žrijebanja imaju pravo na još dve zamjene. Mislim da će do kraja nedjelje pozvati pojačanje", rekao je selektor FED Kup reprezentacije Srbije.

 Vraneš: Šamil će možda pozvati pojačanje Izvor: MONDO

Teniserke iz Srbije nikada u istoriji nisu pobijedile Ruskinje u FED kupu. Dva puta smo, pod imenom SFRJ, igrali protiv tadašnjeg SSSR u ovom takmičenju i oba puta izgubili smo sa po 3:0.

Bili su to dueli iz 1978. i 1988. godine.

Ipak, vremena su se promijenila, tako da na svom debiju u Svjetskoj grupi I FED kupa, Srbija može da računa na dve teniserke koje su ne tako davno bile prve na svijetu: Jelenu Janković i Anu Ivanović.

Trenutno, Jelena je osma, a Ana 21. na WTA listi, a tim Srbije pred mečeve u Beogradskoj areni 6. i 7. februara upotpunjuju Bojana Jovanovski i Ana Jovanović.

"Djevojke su u Beogradu, očekumo još Jelena da stigne", počeo je redovan raport selektor Vraneš, koji je prošle sezone predvodio naš tim u pobjedama nad Japanom (4:1) u Beogradu i Španijom (4:0) u Ljeidi.

Imena kojima raspolaže selektor Rusije Šamil Tarpiščev jednako su zastrašujuća, ali po svemu sudeći, četvorostruke pobjednice FED kupa u Beograd će doputovati bez sedam najbolje plasiranih teniserki, Dinare Safine (2), Svetlane Kuznjecove (3), Elene Dementijeve (5), Vere Zvonareve (9), Marije Šarapove (14), Nađe Petrove (20) i Elene Vesnine (29).

Šampiona FED kupa iz 2004, 2005, 2007. i 2008. godine, predstavljaće Alisa Klejbanova (31), Anastasija Pavljučenkova (38), Vera Duševina (43) i Ekaterina Makarova (60).

"Znamo sastav ruskog tima, ako bude tako, mislim da imamo dobru šansu da prođemo, međutim do početka žrijebanja imaju pravo na još dve zamjene. Moje mišljenje je da bi trebalo još jedna ruska igračica da stigne do početka nedjelje", oprezan je Vraneš, koji je od starta izrazio sumnju da će Rusi u Beograd doći bez i jedne od najvećih zvijezda ženskog tenisa.

Žrijeb je 5. februara.

Dok Tapiščev može da se igra svaki put kada određuje sastav, Vraneš to (još) ne može.

"Naš sastav je poznat. Nažalost nismo u situaciji kao Rusi da pravimo više kombinacija za meč. Vjerujem u svoju ekipu i nadam se da ćemo, uz podršku publike i maksimalno zalaganje kao što je bilo do sada, proći ovaj meč".

Čak i ako prvi reket Rusije bude Klejbanova, a drugi Pavljučenkova, Vraneš ne misli da će Ana i Jelena imati lak posao. Uostalom, WTA skor kaže da "Džej Džej" ima 0:3 protiv ove dve ruske igračice.

"Mogli smo na Australian Openu da vidimo da je Klejbanova u odličnoj formi, Pavljučenkova je takođe dobra igračica, tako da nas ne očekuje lak meč", naglasio je Vraneš.

Za kraj, on je potvrdio da će u Areni biti postavljena tvrda podloga.

"Sa pripremama počinjemo u utorak, a podloga je ista kao i protiv Japana. Odlučili smo se za Ru Kort Hard".

Optimista?

"Uvijek".

PAROVI 1. KOLA GRUPE I (6. i 7. februar):

Ukrajina - Italija
Češka - Njemačka
Srbija - Rusija
Francuska - SAD

PAROVI 1. KOLA GRUPE II (6. i 7. februar):

Australija - Španija
Poljska - Belgija
Estonija - Argentina
Slovačka - Kina

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC