• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Serena protiv Žistin - sudar titana

Nekada neprikosnovena Belgijanka i trenutno najbolja igračica svijeta odlučivaće čija će riznica trofeja biti bogatija u subotu.

 AO: Serena protiv Žistin - sudar titana Izvor: MONDO

Prva teniserka svijeta Amerikanka Serena Vilijams i nekada najbolja svjetska igračica Belgijanka Žistin Enen igraće u subotu u finalu Australijan opena.

Meč višestrukih gren slem šampionki neće početi prije 9.30 po srednjeevropskom vremenu.

Vlasnica sedam gren slem titula, Žistin Enen, vratila se na teren poslije 20-mjesečne pauze i na oba turnira na kojima je nastupila izborila je plasman u finale. Na turniru u Brizbejnu, početkom mjeseca, od nje je bila bolja sunarodnica Kim Klejsters.

"Ovo je više nego nestvarno. Igrati u finalu protiv prve igračice na WTA listi je veliki izazov", rekla je Enan.

"Sjajno. Volim završnice turnira, tada nema mnogo ljudi u hodnicima, svlačionica je prazna i sve je mirno", dodala je Belgijanka.

Žistin Enan i Serena Vilijams su do sada odigrale 13 mečeva, ali nikada se nisu sastale u finalu gren slem turnira. Serena je ostvarila sedam pobjeda, posljednji put na turniru u Majamiju 2008. godine (6:2, 6:0).



Međutim, u međusobnim duelima na četiri najveća turnira, Enan je uspješnija, pobijedila je Serenu četiri puta, a dva puta je poražena.

"Serena je pravi šampion. Obje smo veliki borci i želimo pobjedu. Mislim da smo u prošlosti pomogle jedna drugoj da budemo bolje", zaključila je Belgijanka.

Vilijamsova, koja je od 2003. svake neparne godine osvajala Australijan open, boriće se za svoj 12. gren slem trofej u singlu.

Ona nikada nije izgubila u finalu na Otvorenom prvenstvu Australije, a u paru sa sestrom Venus već je osvojila četvrtu titulu u Melburnu u dublu. One su u finalu pobijedile prve nosioce Karu Blek i Lizel Huber sa 6:4 i 6:3.

"Obje želimo trofej. Ali, vidjećemo ko će igrati bolje. Sjajno je što su se Žistin i Kim (Klajsters) vratile tenisu. Enan je dugo pauzirala, ali je i dalje dobra teniserka", izjavila je mlađa sestra Vilijams.



Bez obzira na ishod finala, Vilijamsova će ostati prva na WTA listi, a Enan će i dalje biti bez plasmana, pošto je za rejting potrebno da teniseri učestvuju na tri turnira.

Žistin Enan je ukupno 117 nedelja provela na prvom mjestu na WTA listi, dok je Serena bila najbolja 89 nedelja.

"Izvlačimo najbolje jedna iz druge. Obje ostavljamo srce na terenu. Mislim da to stvara dobar rivalitet", rekla je 28-godišnja Serena Vilijams.

Ako pobijedi, Serena će izjednačiti rekord Bili Džin King sa 12 gren slem titula.

(Beta, MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC