• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana orna za Ruskinje, Jelena se čeka

"Sigurna sam da će atmosfera u Areni ponovo biti sjajna. Fantastičan je osjećaj igrati pred domaćom publikom".

 Ana orna za Ruskinje, Jelena se čeka Izvor: MONDO

Fed kup selekcija Srbije za dvije godine je prešla put od zonskog takmičenja do Prve svjetske grupe i kruga "veličanstvenih 8".

Srpkinje (po imenima) slove za jednog od ozbiljnih kandidata za osvajanje Fed kupa 2010, a to su zaslužile ubjedljivim pobjedama nad Japanom i Španijom prošle godine.

Ana Ivanović doputovala je u Beograd poslije eliminacije u drugom kolu Australijan opena i počela pripreme za predstojeći duel sa Ruskinjama (6-7. februara).

"Prošle sezone sam zabilježila nekoliko važnih pobjeda u Fed kupu, čak i kada nisam tako dobro igrala na turnirima. I Jelena i ja imamo veliki motiv u ovom takmičenju", rekla je Ana.

"Sigurna sam da će atmosfera u Areni ponovo biti sjajna. Veliki broj članova moje porodice i prijatelja će biti tamo i to će meč učiniti još više posebnim za mene. Fantastičan je osjećaj igrati pred domaćom publikom".

Ivanovićeva je konstatovala da je Rusija najjača svjetska nacija u ženskom tenisu i da odsustvo nekoliko njihovih najbolje rangiranih igračica ne znači sigurnu pobjedu Srbije.

"U kojem god sastavu da dođu u Beograd, biće to jak tim. Trenutno sam više usmjerena na moj rad na terenu i trening, nego što razmišljam o tome ko će igrati za njih. Uskoro ćemo znati mnogo više o tome".

Selektor Srbije Dejan Vraneš za ovaj meč je pozvao Jelenu Janković (8. na WTA listi), čiji se dolazak u Beograd očekuje, Anu Ivanović (21), Bojanu Jovanovski (143) i Anu Jovanović (241).

Na pripremama će biti i nada srpskog tenisa, šesnaestogodišnja Aleksandra Krunić (333).

Strateg Ruskinja Šamil Tarpiščev najavio je sastav: Alisa Kejbanova (31), Anastasija Pavljučenkova (39), Vera Duševina (40), Katarina Makarova (59).

Sve do jedan sat prije početka žrijeba, zakazanog za 5. februar, savezni kapiteni oba tima imaju pravo da promjene po dvije igračice sa prijavljenog spiska.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC