• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (EP): Još jedno finale Francuza i Hrvata

U finalu Evropskog prvenstva u Austriji igraće Francuska i Hrvatska."Trikolori" deklasirala Island, a Hrvati "slomili" neugodne Poljake u drugom delu.

 RUKOMET (EP): Još jedno finale Francuza i Hrvata Izvor: MONDO

Finalisti poslednjih Olimpijskih igara ponovo su se sreli u polufinalu Evropskog prvenstva u Austriji. I ishod je bio isti!

Francuska je pobijedila Island rezultatom 36:28 (16:14) i u nedelju će protiv Hrvatske pokušati da postane apsolutno najbolja reprezentacija na svijetu.

"Trikolori" su u vlasništvu olimpijskog i svjetskog zlata, nedostaje im samo evropsko, pošto su prije dvije godine u Norveškoj izgubili od Hrvata u polufinalu.

Igrač utakmice bio je Nikola Karabatić, koji je ka golu Islanda poslao devet lopti i sve su završile iza Gustavsonovih leđa! Mikael Gigu i Gijom Žoli postigli su po šest pogodaka, dok je Tijeri Omeje imao 15 odbrana.

Za razliku od Francuske, koja je mnogo popravila igru u odnosu na prvu fazu EP, Islanđani su baš podbacili kada je bilo najvažnije. Aron Palmarson bio je najefikasniji sa šest golova, Atlason, Sigurdson i Gudjonson dali su po jedan manje.

"Ribari" su posljednji put poveli sa 13:12, poslije tri uzastopna pogotka Palmarsona u finišu prvog poluvremena. Uzvratio je Karabatić sa četiri gola i "trikolori" su preokrenuli na 16:13.


Duvnjak i Alilović "slomili" Poljake


Da li će na oproštaju od klupe reprezentacije Lino Červar, poslije Svjetskog prvenstva 2003. i Olimpijskih igra 2004. godine, okititi i evropskim zlatom, saznaćemo u nedelju posle finalne utakmice sa Francuskom.

Hrvatska je obezbijedila medalju poslije odlično odigranog drugog poluvremena protiv Poljske - 24:21 (9:10).

Poljska je u prvom dijelu imala konstantno "plus" na svojoj strani, ali on nije prelazio dva gola. Hrvatska je povela samo sa 2:1, da bi izabranici Bogdana Vente brzo preokrenuli.

Početak drugog dijela donio je znato bolje izdanje "kockastih". Raspoložen je bio Mirko Alilović na golu, dok je u napadu briljirao Domagoj Duvnjak sa tri vezana gola, koja su Hrvatima donijela i prvi put dva gola prednosti, a nešto kasnije i tri.

Malo toga je polazilo za rukom nervoznim Poljacima, koji su iz minuta u minut bili sve dalje od finala i duela sa Francuzima. Sve što su uspjeli da urade do kraja je da se približe u 48. minutu na "minus jedan".

Iako je Duvnjak bio taj koji je sa svih pet golova u drugom poluvremenu pokrenuo napad Hrvata, najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Ivan Čupić sa šest golova, dok ju Ivano Balić takođe pet puta pogađao mrežu. Alilović je meč završio sa osam odbrana.

Kod Poljaka je potpuno zakazao Karol Bjelecki koji je postigao tri gol. Jedini raspoložen napadač poražene ekipe bio je Mihal Juriček sa sedam pogodaka. Kapiten Slavomir Žmal imao je 14 uspješnih intervencija.

U utakmici za peto mjesto još uvijek aktuelni pravk Danska, bila je bolja od Španije (34:27).

Finale između Francuske i Hrvatske, koje će ujedno biti i repriza prošlogodišnjeg finala Svjetskog prvenstva kada su "trikolori" slavili u Zagrebu, igra se u nedelju od 17.00 sati. U meču za treće mjesto sastaju se Island i Poljska (15.00h).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC