• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković drugi na svijetu, "blizu sna"

Novak Đoković od ponedeljka prvi put u karijeri zvanično drugi teniser svijeta. "Blizu sam životnog sna, a to je da budem prvi"!

 Đoković drugi na svijetu, "blizu sna" Izvor: MONDO

Na zvaničnoj ATP listi najboljih tenisera svijeta, koja će biti objavljena u ponedeljak, iza druge pozicije pisaće ime jednog Srbina - Novaka Đokovića.

Prvi put u karijeri, Đoković će biti odmah iza Rodžera Federera, koji se ubjedljivim trijumfom u finalu Australijan Opena nad Endijem Marejom (3:0) učvrstio na poziciji broj 1 (ukupno 11.350 poena), ali je i omogućio Đokoviću da bude drugi.

Novak će na ATP listi imati 8.310 bodova, što će biti za 510 više od trećeplasiranog Mareja.

"Srećan sam što sam načinio još jedan korak naprijed i približio se svom životnom cilju, a to je da postanem svjetski broj 1. Mnogo puta sam bio blizu da dođem do svog najvišeg plasmana u karijeri, a to se sada i ostvarilo. Nažalost, nisam imao sreće na ovogodišnjem Australijen openu, ali sve je to sastavni dio sporta. Vratio sam se kući, uskoro nastavljam sa treninzima i vraćam se takmičenjima", izjavio je Novak za svoj zvanični sajt.

Da je Marej trijumfovao u Australiji, postao bi drugi teniser svijeta, ali to ne bi drugo potrajalo, jer bi mu Novak preuzeo poziciju broj dva 15. februara, iz razloga što Britanac neće braniti titulu i 500 bodova u Roterdamu.

Španac Rafael Nadal nije uspio da odbrani titulu u Malburnu, tako da će se od ponedeljka biti na četvrtoj poziciji sa 7.670 poena.

Poslije eliminacije u četvrtfinalu Australijan Opena, Novak je trenirao u Melburnu, a prvi naredni turnir koji će igrati biće u Roterdamu od 8. do 14. februara (tvrda podloga, fond oko 1,5 milion evra).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC