• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (EP): Francuska apsolutni vladar

Francuska pobijedila Hrvatsku 25:21 (12:12) u finalu Evropskog prvenstva u Austriji i objedinila sve tri titule. Islanđanima bronza.

 RUKOMET (EP): Francuska apsolutni vladar Izvor: MONDO

U borbi za treće mjesto Island je bio bolji od Poljske 29:26 (18:10).

Rukometna reprezentacija Francuske apsolutni je vladar svijeta. "Trikolori" su olimijskom i svjetskom zlatu dodali i evropsko. U reprizi finala Svjetskog prvenstva iz 2009. godine, Francuska je pobijedila Hrvatsku zahvaljujući odličnoj igri u drugom poluvremenu i sjajnom golmanu Tijeriju Omejeu (12 odbrana - tri sedmerca).

Hrvatska je i dalje bez evropske titule, koja joj jedina nedostaje u bogatoj riznici trofeja, dok je Francuska poslije turnira u Švajcarskoj 2006, stigla do drugog trofeja.

Najviše trofeja ima Švedska, koja je četiri puta bila prvak Evrope. Po jednom su prvaci bili Rusi, Nijemci i Danci, koji su u Austriji branili trofej.

U paklenoj atmosferi dvorane u Beču, koje je uglavnom bila ispunjena hrvatskim navijačima, nijedna reprezentacija nije uspjela da stekne prednost poslije prvih 30 minuta. Hrvati su za nijansu bili bolji, ali su u posljednja dva minuta uspjeli da ispuste tri gola prednosti (12:9). Najzaslužniji za izjednačenje bio je Nikola Karabatić sa dva brza gola.

Najbolji igrač Francuske bio je odlično čuvan, ali su i pored toga od četiri njegova udarca prema golu tri završila u mreži. Pratio ga je Mišel Gigu, koji je takođe tri puta varao Alilovića.



Vedran Zrnić bio je pucački najraspoloženiji kod Hrvata sa tri pogotka, dva sa penala.

Na golu Hrvatske u prvom dijelu briljirao je Mirko Alilović sa sedam odbrana, od kojih jedna sa linije od sedam metara. Alilović je do kraja upisao 13 uspješnih intervencija i proglašen je za najboljeg igrača finala.

Nešto slabiji učinak imao je Tijeri Omeje. Golman Francuske uspješno je zaustavio šest lopti (jedan sedmerac).

Hrvati prvi postižu gol i u nastavku meča, ali "trikolori" golom Karabatića prvi put vode na utakmici u 34. minutu (14:13). Svjetski i olimpijski šampioni nameću svoj ritam, koji lagano lomi Hrvate. Francuska serijom do 5:0 stiže do "plus četiri".

Jedini koji je održavao Hrvatsku u životu bio je sjajni Ivano Balić. Izgledalo je da će se "kockasti" potpuno oporaviti od šoka, ali je Omeje sredinom drugog poluvremena uspio da odbrani još dva sedmerca i da sačuva prednost.

Hrvatska dolazi na 18:19 u 48. minutu, poslije čega je ponovo proradio napad Francuske, koji vraća četiri gola prednosti. U posljednjih deset minuta igra Hrvatske se potpuno raspala, što je Francuska iskoristila i stigla do konačnih 25:22.

Vedran Zrnić bio je najefikasniji na meču sa sedam golova (6/7 - sedmerci), Ivano Balić postigao je četiri. Kod novih veropskih prvaka istakli su se Nikola Karabatić sa šest pogodaka i Luk Abalo sa četiri.

Srbija je eliminisana poslije prve faze, nakon remija sa Islandom i poraza od Danske i Austrije.

(MONDO - foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC