• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Valjak punim gasom kroz pakao Pireja

Crno-bijeli nemaju imperativ osvajanja bodova u 4. kolu Grupe C, ali žele da unaprijede igru i iskoriste pritisak koji je na Olimpijakosu.

 VATERPOLO: Valjak punim gasom kroz pakao Pireja Izvor: MONDO

Vaterpolisti Partizana su jedini u Evroligi sa maksimalnim učinkom u prva tri kola. U Grupi C pobijedili su Budvu, Honved i Olimpijakos.

Sada im predstoji najteži ispit - u četvrtom kolu u srijedu (19 sati) gostovaće u Pireju.

Trener Igor Milanović poručio je da će njegovi igrači pokušati da iskoriste pritisak pod kojim se nalazi grčki tim.

"Poslije dosadašnjih rezultata u grupi čini se da je Olimpijakos, poslije nas, najkvalitetnija ekipa. Čeka nas najteže gostovanje. 'Vruć' teren u Pireju je prednost domaćina, ali taj pritisak može i da mu oteža posao", rekao je Milanović na konferenciji za novinare.

Olimpijakos je u dosadašnjem dijelu takmičenja zabilježio pobjedu i dva poraza. Crno-bijelima bi i bod bio dovoljan za siguran prolaz u drugi krug.

"Nadam se da ćemo igrati motivisano, onako kako znamo u odbrani i koncentrisanije u napadu. Zadovoljan sam radom ekipe na treninzima, želimo da potvrdimo dobru igru i možda budemo ekifasniji, mada tim segmentom igre nisam nezadovoljan", dodao je Milanović.

"Ne pravimo kalkulacije oko bodova. Želimo da budemo prvi u grupi kako bismo dobili lakše protivnike u četvrtfinalu. Imamo bodovnu zalihu i ne moramo o tome da razmišljamo, ali nije ni sramota izgubiti od Olimpijakosa".

Trener Partizana uvjerava da niko ne razmišlja o osvajanju Evrolige, već prvenstveno o plasmanu na fajnal-for.

"Ne razmišljamo o osvajanju Evrolige, iako igramo dobro, ali igraju i Primorac i Jadran, koji imaju mnogo skuplje timove. Želimo da prođemo četvrtfinale i odemo na fajnal for, a ako se plasiramo i tamo ćemo ići na pobjede. Ali bilo bi arogantno da razmišljamo o tome, pored Pro Reka".

Partizan je u Beogradu bio ubjedljiv protiv Olimpijakosa (8:3), a golman Slobodan Soro smatra da će grčka ekipa u srijedu igrati mnogo bolje.

"Ne razmišljamo o protivnicima, bez obzira na takmičenje, već samo o našoj igri. Sigurno će igrati bolje nego u Beogradu, ali očekujem pobjedu i plasman u drugu rundu. Oni su svjesni naših kvaliteta. Mislim da će im domaći teren predstavljati dodatni pritisak, jer ako izgube kod kuće gube šansu za prolaz u drugi krug", rekao je Soro.

Živko Gocić je ocijenio da će njegova ekipa pokušati da odigra dobro, prvenstveno u odbrani.

"Sigurno nas čeka paklena atmosfera, ali pokušaćemo da je preokrenemo u našu korist i odigramo dobar meč sa jakom odbranom, ali i da iskontrolišemo njihov napad. Ulazimo u utakmicu iz sve snage, bez kalkulacija o bodovima, pa ko bude bolji neka slavi", rekao je Gocić.

(Beta, MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC