• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuznjecova: Da li i Jankovićeva taktizira?

Ruske teniserke u dobrom raspoloženju dočekuju meč sa Srpkinjama. Kuznjecova spremna i na šalu. Selektor očekuje trofej.

 Kuznjecova: Da li i Jankovićeva taktizira? Izvor: MONDO

Selektor ženske teniske reprezentacije Rusije Šamil Tarpiščev ocijenio je da će pobjednik predstojećeg duela njegove ekipe i Srbije imati velike šanse da ove sezone osvoji Fed kup.

"Čini se da je tako, da će šanse za titulu biti vrlo dobre za pobjednika ovog duela. Nama posebno, jer bi u slučaju pobjede sve naredne mečeve igrali kao domaćini", kazao je Tarpiščev na konferenciji za novinare pred meč prvog kola Svjetske grupe I Fed kupa, koji će se u subotu i nedelju igrati u Beogradskoj areni.

Tarpiščev je, takođe, ocijenio da bi njegova ekipa trebalo da pobijedi Srbiju ako bude igrala najbolje što može, iako je u Beograd doputovala znatno oslabljena.

"U suštini, uvijek zavisi od nas. U tenisu se, doduše, nikad ne zna, sve zavisi od trenutne forme, ali... Ako budemo pružili maksimum, ne bi trebalo da imamo problema", naveo je Tarpiščev, koji ne računa na Dinaru Safinu, Jelenu Dementijevu, Veru Zvonarevu, Nađu Petrovu i Jelenu Vesninu.

"Problem je prenatrpan kalendar teniserki i česte povrede. Zahvalan sam ovim djevojkama koje su tu. Teško je igrati Fed kup poslije Australijan opena", rekao je Tarpiščev, čija je ekipa prošle sezone stigla do polufinala, a 2004, 2005, 2007. i 2008. godine osvajala Fed kup.

Meč sa Srbijom trebalo je da propusti i četvrta teniserka svijeta Svetlana Kuznjecova, ali se ona predomislila u posljednjem trenutku.

"To je njena specijalna taktika", našalio se Tarpiščev, dok je Kuznjecova na pitanje da li je njena promjena odluke dio strategije uzvratila kontrapitanjem.

"Da li je nastup Jelene Janković dio taktike? Ko tu taktizira?", zapitala se raspoložena Kuznjecova, aludirajući na sličan gest najbolje srpske teniserke, koja je prvo otkazala učešće na meču, ali se predomislila.

"Jednostavno, volim da igram za reprezentaciju. Odlično se slažemo i predstavlja mi uživanje da nastupam za nacionalni tim", pojasnila je Kuznjecova, koju su srpske reprezentativke Jelena Janković i Ana Ivanović često imenovale kao sjajnu osobu, jednu od najboljih prijateljica među teniserkama.

"Družimo se van terena. Na terenu igramo", istakla je, ipak, 24-godišnja Ruskinja i jasno stavila do znanja da popuštanja neće biti.

Drugi reket Rusije u Beogradu poslije brojnih odustajanja, biće 31. teniserka svijeta Alisa Klejbanova, koja je prošle godine po dva puta igrala sa Jankovićevom i sa Ivanovićevom. Jankovićevu je oba puta pobijedila, dok je Ivanovićevu savladala jednom, a jednom je izgubila.

"Uvijek je bilo teško i vjerovatno će i sada biti tako. Ali, spremna sam da se borim, pa ćemo vidjeti", naglasila je 24-godišnja Klejbanova.

Rusiju će u susretu sa Srbijom predstavljati i 38-igračica svijeta Anastasija Pavljučenkova i Vera Duševina, koja je 40. na WTA rang listi.

"Biće veoma interesantno", poručila je Duševina, a kratka je bila i Pavljučenkova.

"Znamo da imamo jaku reprezentaciju i spremne smo to i da pokažemo", navela je Anastasija Pavljučenko.

(Beta, MONDO, foto TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC