• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rodžer: Podelio bih titulu sa Rafom

Autor mondo.rs

Legendarni Švajcarac se posle još jednog "epskog" grend slem finala osvrnuo na probleme koje su 2016. imali i on i Nadal.

Rodžer Federer potvrdio je veličinu kada su ga mnogi uveliko otpisali iz trke za najvažnijim trofejima.

Posle šest meseci neigranja zbog povrede kolena, osvojio je 18. grend slem titulu u singlu, poboljšavši tako sopstveni rekord. Prethodni trijumf na nekom od četiri glavna turnira ostvario je još 2012. na Vimbldonu, dok je na slavlje u Melburnu čekao sedam godina.

U nedelju se 35-godišnji majstor "belog sporta" revanširao Rafaelu Nadalu za poraz u finalu 2009. godine (2:3), savladavši ga takođe u pet setova - 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3.

"Želim i ja da čestitam Rafi na neverovatnom povratku", rekao je Rodžer na ceremoniji dodele trofeja, nakon što mu je Nadal odao priznanje na "fantastičnom nastupu posle tako duge pauze".

"Mislim da ni jedan ni drugi nismo verovali da ćemo se naći u ovakvoj situaciji, kada smo se pre četiri-pet meseci sreli na njegovoj akademiji. Tenis je težak sport, može da pobedi samo jedan, nema remija. Da ga ima, danas bih rado prihvatio da podelimo ovu titulu", poručio je umorni, ali presrećni Švajcarac.


On je prošle godine operisao meniskus odmah posle Australijan opena, ponovo je zaigrao na Mastersu u Monte Karlu, početkom aprila, ali je posle poraza od Miloša Raonića u polufinalu Vimbldona saopštio da će propustiti ostatak sezone kako bi u potpunosti sanirao povredu.

"Nisam uopšte znao da li mogu da se vratim, ali uspeo sam. Hvala vam", obratio se navijačima.

Federer je postao prvi teniser sa bar pet osvojenih trofeja na tri grend slem turnira - sedam na Vimbldonu i po pet na Australijan i US openu.

Na "večnoj" listi prate ga Pit Sampras i Nadal sa po 14, Novak Đoković sa 12 i Bjern Borg sa 11 titula.

Tridesetogodišnji Nadal, koji je letos pauzirao dva i po meseca zbog povrede ručnog zgloba, u Melburnu je posle trijumfa 2009. gubio finala 2012. od Đokovića i 2014. od Stanislasa Vavrinke. Na grend slem trofej čeka od Rolan Garosa 2014.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC