• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kramer i Mekmoris heroji dana na ZOI

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Holandski brzoklizač osvojio je treće uzastopno olimpijsko zlato na 5.000 metara, a kanadski daskaš ponovo osvojio bronzu i to nakon oporavka od teške nesreće.

Kanadski daskaš na snijegu Mark Mekmoris osvojio je danas bronzanu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji i postao heroj dana s obzirom da je do medalje došao manje od godinu nakon pretrpljene teške nesreće.

Kanađanin je jutros osvojio treće mjesto u disciplini "slopestyle", a mediji su ga proglasili herojem dana s obzirom da je u martu prošle godine na takmičenju doživio težak pad u kojem je zadobio pucanje slezene, oštećenje plućnog krila i 17 lomova kostiju.

Tokom indukovane kome i mukotrpne borbe za život teško je bilo i pomisliti da će Mekmoris ponovo stati na dasku, međutim on je već u novembru nastupio i pobijedio na takmičenju Svjetskog kupa.

Bronzani sa Zimske olimpijade iz Sočija nakon četiri godine danas se ponovo okitio medaljom istog sjaja u Pjongčangu.

Uporedo s tim, danas je i holandski klizač na ledu Sven Kramer osvojio zlatnu medalju na 5.000 metara, što mu je treći uzastopni naslov olimpijskog pobjednika u toj disciplini.

Pobijedio je srušivši olimpijski rekord u toj disciplini te postao jedini sportista sa tri olimpijska zlata na toj dionici. Prije Pjongčanga medalje je osvajao i na Olimpijskim igrama u Vankuveru i Sočiju.

Za Kramera je to rekordna osma olimpijska medalja, a četvrta zlatna. Bio je i član zlatne holandske štafete u Sočiju, a ima i srebro iz Sočija na 10.000 metara te ekipne bronze iz Torina 2006. i Vankuvera 2010.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC