• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Muke Federera i agonija Andersona

Autor mondo.rs

Branilac trofeja na Australijan Openu naradio se protiv kvalifikanta za plasman u treće kolo, peti nosilac eliminisan

Rodžer Federer žestoko se borio u drugom kolu Australijan Opena.

Šestostruki osvajač trofeja u Melburnu, koji brani prošlogodišnji trofej, uspeo je da nadigra kvalifikanta Danijela Evensa iz Velike Britanije, ali tek posle dva taj-brejka - 7:6 (7:5), 7:6 (7:3), 6:3.

"Znao sam da je odigrao mnogo dobrih mečeva poslednjih godina, a i uvideo sam zašto može da stvara poteškoće igračima. Igrao je tako i danas. Imao sam priliku da sredinom drugog seta napravim brejk, stignem do prednosti, što uvek znači, ali sam to propustio. Igrao je veoma dobro", priznao je Švajcarac posle pobede.

Evans je propustio priliku da postane jedini igrač uz Marija Ančića koji je došao iz kvalifikacija i pomrsio račune Federeru na ukupno 27 mečeva na grend slemovima. Hrvat je to učinio pre 17 godina na Vimbldonu.

Branilac trofeja u Melburnu je tako zadržao stopostotan učinak plasmana u treće kolo Australijan opena, 20. put zaredom.

Njegov naredni rival biće Tejlor Fric, koji je eliminisao 30. nosioca Gaela Monfisa rezultatom 3:1 (6:3, 6:7, 7:6, 7:6).

Najveće iznenađenje trećeg dana takmičenja priredio je 19-godišnji Frensis Tijafo, koji je u drugom kolu eliminisao petog nosioca Kevina Andersona.

Tijafo je slavio rezultatom 3:1, po setovima 4:6, 6:4, 6:4, 7:5, posle skoro tri sata igre.

Tijafo, trenutno 39. igrač sveta, ostvario je pobedu karijere.

"Prošle godine izgubio sam od Kevina sva tri meča koja smo odigrali. Kada je ovog puta dobio prvi set izgledalo je kao da će dobiti i četvrti u nizu. Potrudio sam se da drugačije postavim stvari, zaista sam duboko 'kopao' da to ostvarim", naveo je Tijafo.

Amerikanac će u trećoj rundi igrati protiv Andeasa Sepija iz Italije, koji je maksimalnim rezultatom (6:3, 6:4, 6:4) pobedio Džordana Tompsona iz Australije.

Plasman u narednu rundu ostvario je i Marin Čilić. On je odservirao 25 asova protiv 81. tenisera sveta Makenzija Mekdonalda iz SAD - 3:1 (7:5, 6:7, 6:4, 6:4).

Hrvat, prošlogodišnji finalista Australijan Opena, za plasman u četvrto kolo boriće se protiv Fernanda Verdaska, koji je lako u tri seta bio bolji od Radua Albota (6:1, 7:6, 6:3).

Tomaš Berdih je u tri seta pobedio Robina Hasea (6:1, 6:3, 6:3) i u trećem kolu će se sastati sa 18. nosiocem Dijegom Švarcvanom koji je eliminisao Denisa Kudlu rezultatom 3:2.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC