• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIDEO: Zverev lomio rekete, Raonić "lomio" Zvereva

Autor mondo.rs

"Sljedeća velika stvar u tenisu" nije se pomakla na polju mentalne stabilnosti ni od kada je Lendl došao u stručni štab, što se lijepo vidjelo jutros kada se sa druge strane mreže ukazao ozbiljan teniser.

(3) Aleksander Zverev, momak kog je (1) Novak Đoković istakao kao predvodnika "novog ATP talasa", ne stoji više na putu našem teniseru ka novom finalu Australijan opena.

Od "sljedeće velike stvari u svetu tenisa" na "Rod Lejver" areni jutros ostao je samo uništen reket, kao svjedok "mučenja" koje je 21-godišnjem Nemcu ruskog porekla priredio sedam godina stariji Kanađanin crnogorskog porijekla.

Mlađi od braće Zverev napravio je brejk u prvom gemu meča osmine finala protiv (16) Miloša Raonića i potom ostao bez prilike da odigra "đus" na servis rivala puna dva sata - 1:6, 1:6, 6:7 (5:7).

Nakon što je od vođstva trećeg favorita od 1:0 osvojio osam gemova u nizu, odnosno 12 od narednih 13 do vođstva od 0:2 u setovima, Raonić je nastavio sa impresivnom igrom na svoj servis i kada je početni udarac Zvereva konačno proradio u trećem setu.

Zverev reket
Izvor: YouTube

Zverev je tokom dva časa i pet minuta igre imao jednu šansu za brejk i iskoristio je, a Raonić 20 od kojih je iskoristio šest. Samo u prvom setu, Nemac se susreo sa 12 brejk lopti.

To nije poremetilo tenisera, koji je karijeri četiri puta eliminisan upravo u osmini finala "Ozi opena", naprotiv. Raonić je i u trećem setu nastavio da "upisuje" svoje servis gemove na semafor sa jednim ili nijednim izgubljenim poenom, sve dok nije doveo Zvereva u situaciju da prvi put servira za ostanak u veoma gledanom meču ovog ponedjeljka rano ujutru po našem vremenu.

Tada, Kanađanin koji se naigrao teških mečeva od prvog kola i nanizao nekoliko ozbiljnih "skalpova", nije iskoristio dve meč lopte za brzih 5:7, pa su navijači čašćeni taj-brejkom u kom je Zverev poveo 4:2, izgubio naredna četiri poena za nove dvije meč lopte rivala, "preživio" treću i kapitulirao poslije četvrte za 0:3, pa će četvrtfinale Rolan Garosa iz prošle sezone do daljeg ostati njegov najbolji gren slem rezultat u karijeri.

DANAS U MELBURNU: ĐOKOVIĆ - MEDVEDEV

Ulazak čuvenog Ivana Lendla u tim koji vodi brigu o karijeri talentovanijeg sina Aleksandera Zvereva seniora, nekada veoma uspješnog sovjetskog i ruskog tenisera, za sada nije donio željene rezultate na planu mentalne stabilnosti, što je dobro moglo da se primijeti u meču u kom se Aleks susreo sa daleko najozbiljnijom preprekom ovog januara.

Kao treći nosilac muškog žrijeba, iskoristio je povoljne okolnosti i počistio Aljaza Bedenea na startu (6:4, 6:1, 6:4), potom morao da igra pet setova protiv Žeremija Šardija (7:6, 6:4, 5:7, 6:7, 6:1), nakon čega se našalio sa lokalnim momkom i dobitnikom "vajld karda", 155. na ATP listi - Aleksom Boltom (6:3, 6:3, 6:2).


Suočavanje sa ozbiljnim teniserom sa druge strane mreže, igračem koji je u isto vrijeme igrao protiv uvijek neugodnog Nika Kirjosa (6:4, 7:6, 6;4), bivšeg šampiona Stena Vavrinke (6:7, 7:6, 7:6, 7:6, četiri sata i sedam minuta), a potom i Pjer-Igom Erberom (6:4, 6:4, 7:6), potpuno je paralisao mladog Nijemca i doveo ga u situaciju da mu sa tribina stižu zvižduci istih navijača koji su mu "do juče" bili otvoreno naklonjeni.

Raonić je meč završio novim taj-brejkom koji je rešio u svoju korist, šestim od sedam u prethodna tri kola, pa će se za prvo polufinale Australijan opena, a drugo u karijeri računajući i plasman u finale Vimbldona 2016. godine, boriti protiv pobjednika meča (11) Borna Ćorić - (28) Luka Puj.

RUS "BOCNUO" NOVAKA: NISI KAO NEKAD

Rezultati osmine finala:

nedjelja

(2) Rafael Nadal – Tomaš Berdih 6:0, 6:1, 7:6 (7:4)
(20) Grigor Dimitrov – Franses Tijafo 5:7, 6:7 (6:8), 7:6 (7:1), 5:7
(3) Rodžer Federer – (14) Stefanos Cicipas 7:6 (13:11), 6:7 (3:7), 5:7, 6:7 (5:7)
(6) Marin Čilić – (22) Roberto Bautista Ahut 7:6 (8:6), 3:6, 2:6, 4:6, 6:4

ponedjeljak

(4) Aleksander Zverev - (16) Miloš Raonić 1:6, 1:6, 6:7 (5:7)
(11) Borna Ćorić - (28) Luka Puj 7:6 (7:4), u toku

kasnije

(8) Kei Nišikori - (23) Pablo Karenjo Busta
(1) Novak Đoković - (15) Danil Medvedev

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC