• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hvali ga Nole, zna da je klinac "opasan"

Autor mondo.rs

Novak Đoković izrekao divne reči za igru Stefanosa Cicipasa, koji će u polufinalu Australijan Opena imati priliku da uzme "skalp" i trećem članu "velike trojke"

Stefanos Cicipas u četvrtak ujutro od 9.30 časova po srednjeevropskom vremenu boriće se za prvo grend slem finale u karijeri.

Mladi Grk je napravio senzaciju u osmini finala Australijan Opena kada je izbacio branioca trofeja i rekordera sa 20 osvojenih grend slemova Rodžera Federera, nakon toga je eliminisao Roberta Bautistu Ahuta i zakazao duel sa Rafaelom Nadalom.

Momak iz Atine na krilima sjajnih partija u Melburnu imaće priliku da postigne het-trik, i sruši i poslednjeg člana "velike trojke".

Najboljeg na svetu Novaka Đokovića pobedio je u trećoj rundi mastersa u Kanadi prošle godine, i to u prvom njihovom odmeravanju snaga, baš posle velikog trijumfa Srbina na Vimbldonu. Cicipas je u Torontu slavio u tri seta - 6:3, 7:6, 6:3.

Sada je u prilici da možda prvi put u karijeri dobije i Nadala, protiv kojeg nije imao uspeha. Prošle sezone sastali su se dva puta i to u finalima - u Barseloni, i takođe u Kanadi, ali je oba puta pretrpeo poraze i to ubedljive, sa po 2:0.

Novak Đoković odlično se seća meča u Torontu, kada ga je iznenadio 11 i po godina mlađi Grk.

On je od tada još napredovao.

"Cicipas je definitvno jedan od predvodnika mlađe generacija tenisera. Igrao je neverovatan tenis na ovom turniru do sada. Naročito je dobro odigrao protiv Rodžera Federera. To je bio jedan od najkvalitetnijih mečeva poslednjih godina. Zaista nije lako igrati protiv najboljih tenisera ikada. Odajem mu priznanje jer igra dobro i zrelo, fenomenalan tenis u poslednjih godinu dana", naveo je Đoković u Melburnu posle plasmana u polufinale, nakon što mu je Kei Nišikori predao meč u drugom setu.

Cicipas, trenutno 15. igrač na svetskoj listi, igraće svoje prvo grend slem finale u karijeri u Melburnu nakon što je do sada osvojio samo jedan ATP turnir - u Stokholmu prošle godine.

Rafael Nadal na drugoj strani ima 17 grend slem pehara u kolekciji, od čega samo jedan Australijan Opena, osvojen još davne 2009. godine.

Od tada je još tri puta dolazio do finala, ali ih je gubio. Novak Đoković pobedio ga je 2012, Sten Vavrinka 2014, dok je 2017. bolji bio Rodžer Federer.

Ove godine prikazao je impresivan tenis na pet odigranih mečeva, koje je sve dobio maksimalnim rezultatom 3:0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC