• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur "okrenuo" Lopeza, slijedi Vavrinka!

Autor mondo.ba

Prvi reket Bosne i Hercegovine Damir Džumhur zabilježio je pobjedu na startu ATP turnira iz serije 250 u Ženevi.

Džumhur. koji je kao 57. igrač na ATP listi nastup u glavnom dijelu turnira izborio kroz kvalifikacije, uspio je u utorak da savlada Španca Felisijana Lopeza, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora švajcarskog turnira, i to poslije preokreta.

Bilo je 2:1 u setovima 7:6, 4:6, 5:7 poslije više od dva i po sata velike borbe na ženevskoj šljaci.

Španac, koji je trenutno 108. teniser svijeta, a u karijeri je najbolji plasman ostvario prije tri godine kada je bio deveti reket planete, osvojio je prvi set u taj-brejku kada je popustila koncentracija Džumhura - 7:6 (7:2).

Damir je prvi osvojio gem na servis španskog igrača za 2:1, ali je već u narednom četvrtom gemu, Španac uzvratio ribrejkom pa je odluka o pobjednika seta morala da padne u 13. gemu.

U drugom setu, takođe se igralo gem za gem i obojica tenisera su ljubomorno čuvali svoje servise, iako je Lopez u četvrtom gemu imao tri brejk šanse, koje je "izvukao" Sarajlija. Ipak, Španac je u sedmom gemu prvi izgubio svoj servis nakon što je Džumhur iskoristio drugu brejk loptu i potom rutinski stigao do izjednačenja - 6:4.

Odlučujući, treći set, sarajevski teniser je započeo novom brejk prilikom, međutim Lopez je izdržao nalet, a onda uzvratio i stigao do čak tri brejk šanse, koje je ponovo spasio Damir i izjednačio.

U petom gemu je Džumhur imao tri vezane brejk lopte na 0:40, ali je Lopez uspio da se vrati, da bi potom propustio i četvrtu šansu, što je Španac iskoristio i poveo sa 3:2.

Međutim, nije to demoralisalo Damira, koji je nastavio da osvaja gemove na svoj servis, da bi potom u 11. gemu bez izgubljenog poena "brejknuo" Lopeza i potom na svoj servis stigao do pobjede - 7:5.

Džumhur je tako poveo sa 2:1 u međusobnim dvobojima protiv Lopeza i u narednoj rundi takmičenja ga očekuje duel sa drugim nosiocem Stanislasom Vavrinkom iz Švajcarske.

Turnir u Ženevi igra se za nagradni fond od 586.000 evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC