• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Damir Džumhur o Ženevi, RG, planovima...

Autor mondo.ba

Bosansko-hercegovački teniser će poslije Rolan Garosa, koji završava 9. juna, odigrati cijelu sezonu na travi.

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur u posljednje vrijeme vodi veliku borbu sa povratkom u idealnu formu, koja ga je krasila u ljeto prošle godine, kada je zauzimao 23. mjesto na ATP rang-listi, što mu je, ujedno, i najbolji plasman u karijeri. Rođeni Sarajlija trenutno je na 52. poziciji, a prve naznake povratka u sami vrh svjetskog tenisa stigle su tokom prošle sedmice.

Džumhur se osvrnuo na nedjelju iza nas i turnir u Švajcarskoj, te govorio o tekućem Rolan Garosu i planovima nakon Otvorenog prvenstva Francuske.

Dugo nisi bio u stanju spojiti nekoliko pobjeda. Da li je Ženeva najava boljih rezultata?

"Sigurno da je turnir u Ženevi dobro došao. Uspio sam da spojim nekoliko pobjeda, a dobro je i što sam igrao kvalifikacije. Imao sam dosta problema sa povredama, sa leđima, trbušnim mišićima... ali sam uspio da se oporavim. U početku nisam ostvario rezultate kakve sam želio, ali teško je očekivati da poslije dva mjeseca budem na željenom nivou. Međutim, upisao sam četiri pobjede, dvije veoma važne pred Rolan Garos su, nadam se, najava dobrih rezultata", rekao je Džumhur.

Žrijeb za Rolan Garos je lakši nego što su to bili žrijebovi na početku sezone! Šta očekuješ u prvom kolu i čime bi bio zadovoljan u Francuskoj.

"Žrijeb za Rolan Garos jeste povoljniji i naravno da je prednost to što igram sa teniserom koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora (Antoan Hoang, 146. teniser svijeta, prim.aut.). Međutim, nikada se ne treba opuštati u takvim duelima, svi igrači koji igraju pred domaćom publikom su opasni. Radi se o teniseru koji je u posljednje vrijeme pravio lijepe rezultate, tako da treba da budem maksimalno ozbiljan i fokusiran i da pokušam da odigram prvo kolo što je moguće bolje, a onda tek da razmišljam o drugoj ili eventualnoj trećoj rundi. Iskreno, u ovim trenucima, zbog forme i povreda koje su me pratile u posljednje vrijeme sav fokus je usmjeren samo na prvi duel", kategoričan je Damir.

Šta slijedi nakon Francuske?

"Poslije Rolan Garosa, nema mnogo pauze. Igraću malo više turnira zašto sam ih već dosta propustio ove godine, tako da ću odigrati cijelu sezonu na travi, počev od prve sedmice i Hertogenboša preko Kvinsa, zatim Antalije gdje sam osvojio trofej prošle godine, dok na kraju dolazi Vimbldon, najznačajniji turnir na travnatoj podlozi. Nakon toga, odlučiću zajedno sa timom da li se vraćati na šljaku ili odmah ići na tvrdu podlogu. Svakako je plan igrati sezinu na travi duže nego prethodnih godina, mislim da sam prethodnih godina na travi igrao jako dobro i nema razloga da ove godine ne pokušam da učinim nešto više", zaključio je 27-godišnji bh. teniser.

Podsjetimo, Džumhur je u glavnom žrijebu turnira u Ženevi prvo savladao Španca Felisijana Lopeza, zatim eliminisao Stanislasa Vavrinku, dok je u borbi za polufinale poražen od Rumuna Radua Albota.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC