• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener surovo iskren: Nešto ne valja, Serena mora da se suoči sa stvarnošću

Autor mondo.rs

Patrik Muratoglu smatra da američka teniserka nakon što nije osvojila grend slem trofej nakon povratka posle porođaja mora da promeni strategiju.

 Patrik-Muratoglu-Serena-Vilijams-mora-da-menja-igru-i-prihvati-realnost Izvor: Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

Serena Vilijams, osvajačica 23 trofeja sa najvećih turnira, izgubila je četiri grend slem finala otkako se vratila na teren posle porođaja u septembru 2017. godine. Na Australijan Openu, prvom grend slemu ove godine, čak nije došla ni u priliku da se bori za pehar jer je poražena u trećem kolu.

Možda će vas zanimati

Trener Patrik Muratoglu, koji već godinama radi sa Amerikankom, surovo je poručio da ona mora da prihvati realnost i da menja nešto u svojoj strategiji.


"Moramo da prihvatimo činjenicu da nešto ne ide. Možda da pogledamo iz drugog ugla, drugačije strategije i drugačijih ciljeva kako bi uspela. Ona se oseća pozitivno, ali i negativno, pošto je neuspeh kada ne osvoji grend slem. Moramo da se suočimo sa stvarnošću, ali ona veruje da može do grend slema, inače verovatno ne bi ni bila na terenu. Ona veruje da to može i ja verujem u to. Nije toliko daleko, ali moramo da promenimo nekoliko stvari", rekao je Muratoglu.

Vilijams (38) je rekla da je "napravila previše grešaka za profesionalnog sportistu", nakon što je izgubila od Kineskinje Vang Kijana u trećem kolu Melburna.

Muratoglu, sa kojim Serena sarađuje od 2012. i osvojila je 10 grend slem pehara, rekao da je njen nastup u Melburnu bio razočaravajući.

"Uopšte nismo očekivali da će tako rano izgubiti, ili da će uopšte izgubiti", naveo je iskusni strateg.

Serena Vilijams se vratila na teren četiri meseca nakon što je rodila ćerku Olimpiju, kako bi pokušala da obori rekord Margaret Kort od 24 grend slem titule u singlu.

U januaru u Oklandu osvojila je prvu titulu posle tri godine, ukupno 73. u karijeri.

"Imala je sve za završetak karijere, 23 grend slem titule. Ali, odlučila je da se vrati, da uloži sav napor fizički i psihički, da se vrati u igru sa ciljem da osvoji još grend slem titula i obori rekord. Teško je znati koliko će šansi imati, ne znam koliko dugo će moći da igra, ali to što je stigla do četiri grend slem finala po povratku, mnogo govori o njenom nivou i nije daleko. Njen nivo je dovoljno dobar, ali moramo da razumemo šta se dešava i zašto nije mogla da osvoji još jedan grend slem. Velika je razlika plasirati se u finale i osvojiti turnir", dodao je Muratoglu o igri 38-godišnje Serene Vilijams.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC