• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Korona na turniru u Zadru: Ko (ni)je kriv, koliko je testiranih, pozitivnih

Autor Mirjana Šegan

Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić izjavila je da mjere u zemlji nisu zahtijevale testiranje igrača i stranaca koji su došli na Adria Tour u Zadar.

 Adria-Tour-Zadar-zarazeni-korona-virus-predsjednica-TSS-Hrvatske Izvor: Tanjug/AP Photo/Zvonko Kucelin

Humanitarni teniski turnir u Zadru, čiji je incijator najbolji igrač svijeta Novaka Đoković, bio je organizovan u saradnji sa Teniskim savezom Hrvatske.

Na njemu je virusom Covid-19 zaraženo nekoliko ljudi, uključujući i tenisere, pa je finale otkazano.

Možda će vas zanimati

Predsjednica TS Hrvatske Nikolina Babić oglasila se poslije objave da je i Novak Đoković testiran pozitivno na korona virus.

"Mjere koje su bile u Hrvatskoj nisu zahtijevale testiranje igrača i stranaca koji su došli na Adria Tour u Zadar. Strani državljani koji dolaze u Hrvatsku nisu obavezni da se testiraju. Da to nije bio Grigor Dimitrov, teniser, zvijezda, ne bi bila ovakva tenzija i priča oko ovog turnira. Naravno, dogodilo se da je poznati igrač zaražen. Zadar je 'živio'. Nama su zahvaljivali svi, ugostitelji, punio se buking, dobijena je lijepa prezentacija, nažalost, desilo se što se desilo", rekla je Babić za HRT.

Predsjednicu Teniskog saveza Hrvatske upitali su i o bezbjednosnim merama na turniru.

"Ulaznice smo prodavali prema preporuci, u svim našim obraćanjima smo molili gledaoce da se drže propisa i distanci. Ne znam koliko je tačno ulaznica prodato, mislim oko trećine. Sami igrači nisu bili u kontaktu sa drugim akterima, govorim o 15 minuta, igrači stanu, fotografišu se, prođu dalje, najviše ugrožavanja je bilo medu njima samima".


Ona je dodala da je bilo dovoljno ljudi koji su brinuli o bezbjednosti, da su sredstava za dezinfekciju bila postavljena na nekoliko punktova na Višnjiku i da su na taj način provodili preporučene mjere zaštite.

Rekla je i da ne zna da li je Dimitrov skrivao bolest.

"Ne mogu da kažem, brigu oko igrača i njihovog dolaska imao je Adria Tour. Nisam imala tih saznanja, da jesam, igrači bi se odmah testirali. Ako je Dimitrov bio zaražen prije dolaska, onda je to njegova odgovornost i napravio nam je štetu, ali sigurno se moramo vratiti korak unazad u čuvanje samih sebe. Kao pojedinac ili javna ličnost moramo da brinemo i odgovorno se ponašamo", rekla je Nikolina Babić.

Civilna zaštita Zadarske županije saopštila je da su u samoizolaciji 132 osobe. U ponedjeljak i utorak testirane su 164 osobe, a od nedjelje, kada se saznalo da je bugarski teniser Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus, ukupno 186.

Nakon Dimitrova, otkriveno je da su zaraženi još i njegov trener Kristijan Groh, Hrvat Borna Ćorić, Novak Đoković i njegova supruga Jelena i kao i kondicioni trener prvog igrača svijeta Marko Paniki.

Objavljeno je i da su pozitivan test imali i petogodišnje dijete, koje se sa teniserima družilo na privatnoj zabavi, ali i novinarka HRT-a Mirna Zidarić, koja je na turniru intervjuisala Bornu Ćorića.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC