• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ziki: Uvijek za Srbiju; Pilić možda ide

Zimonjić i dalje gladan trofeja i uvijek je vojnik Srbije. Pilić se "popeo na teniski Mont Everest" i sada traži "tajm-aut" da o svemu razmisli.

 Ziki: Uvijek za Srbiju; Pilić možda ide Izvor: MONDO

Ima 34 godine, jedan je od najboljih dubl igrača na svijetu, prije dva dana je osvojio i čuvenu "salataru". Ali, Nenad Zimonjić kaže da želi još i da mu nije dosta titula!

"Sam osjećaj igranja za svoju zemlju je prelijep. Nema ljepše stvari i ne može da se poredi sa učešćem ni na jednom turniru. Dovoljno je da osjetim huk Arene i odmah dobijem dovoljno snage i motivacije da igram. Kad sam zdrav, uvijek sam tu za Srbiju", rekao je Zimonjić u intervjuu "Sportskom žurnalu".

On je istakao da je ključ uspjeha srpskog tima - zajedništvo i vjera u pobjedu.

"Poenta priče je da vjerujemo u pobjedu bez obzira na ime rivala. Imamo reprezentaciju koja može da pobijedi bilo koga i to smo dokazali ove godine", rekao je Zimonjić.

Prema njegovoj ocjeni, selektor francuskog tima Gi Forže napravio je veliku grešku što je umjesto Simona za odlučujući meč odabrao Ljodru.

"On je bio umoran jer je dan ranije imao težak meč u dublu, a za njegovu servis-volej igru potrebno je da budeš maksimalno svjež i odmoran. Takođe, Viktorov stil mu ne odgovara, jer ima sjajne reterne. sa druge strane, Simon je četiri puta do sada igrao protiv Viktora i sva četiri puta ga dobio. Međutim, Forže nam je na neki način olakšao".

Popularni Ziki pamtiće 2010. godinu dok je živ. Nekoliko dana prije finala Dejvis kupa protiv Francuske, Zimonjić je u paru sa Danijelom Nestorom pobijedio na Mastersu u Londonu. Bio je to najljepši oproštaj dvojice dugogodišnjih partnera, jer su odlučili da svako ode na svoju stranu.

"Nije moglo bolje. Prvo sam na fenomenalan način završio saradnju sa Nestorom, a samo sedam dana kasnije podigao sam salataru. Utisak je možda pokvario poraz od Ljodre i Klemona u dublu, ali u reprezentaciji nije bitan lični utisak. Na kraju se samo titula računa. Iako sam osvojio toliko trofeja i dalje sam maksimalno motivisan za narednu sezonu", kaže Zimonjić.

Jedan od najzaslužnijih za ogroman uspjeh srpske reprezentacije je i jedan Hrvat - Nikola Pilić. Kaže da mora da dobro razmisli o svemu i da sagleda da li je dalje u mogućnosti da pomogne Srbiji.

"Kada sam osvojio Dejvis kup sa Hrvatskom, otišao sam. Ne znam, moram dobro da razmislim. Ja sam na Mont Everestu tenisa i nema iznad toga. Ne znam ni da li ja mogu fizički i psihički...Jaki su ovo momci...Velike emocije sju u pitanju i nisam još razmišljao", rekao je Pilić za "Sport".

Šta mu je prolazilo kroz glavu tokom finala?

"Razmišljao sam koliko je na nama strahovit pritisak. Mislio sam, šta bi bilo da propustimo takvu šansu... Nova bi se ukazala možda za 20 godina. Govorio sam sebi: 'Sad je momenat za 'salataru', bilo bi to lijepo za Srbiju, pred domaćom publikom... Ja kao Hrvat zdušno sam radio u Srbiji i ova 'salatara' je velika satisfkacija", rekao je Pilić.

Upitan da li će možda da sa nekom drugom reprezentacijom igra u finalu protiv Srbije, odgovorio je: "No way" (nema šanse).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC