• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Srbije: Da čovjek poludi!

Da bi ostale "u životu" i prošle u narednu rundu EP-a srpske rukometašice u subotu treba da pobijede Rumuniju sa više od tri gola razlike. Nemoguća misija?

 Selektor Srbije: Da čovjek poludi! Izvor: MONDO

Rukometašice Srbije imaju još samo minimalne šanse da nastave takmičenje na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj. Poraz od Španije u 2. kolu je bio vrlo bolan, prije svega zbog loše igre i propuštenih šansi.

"Sa ovoliko promašaja ne može da se pobijedi ni mnogo slabija reprezentacija, a kamoli Španija, vicešampion Evrope. Kad je Španija zatvorila sredinu teško da smo mogli da igramo. Ne mogu da vjerujem da smo promašili šest zicera na početku meča! Kako možeš da pobijediš sa toliko promašaja?", izjavio je poslije poraza od Španije selektor Duško Milić.

Imala je Srbija nekoliko šansi da se potpuno vrati u meč, došla je na gol zaostatka, ali onda promašaji poslije čistih šuteva, kontranapadi koji su potrošeni početnički, i golman Španije Gonzales koja je branila sve što je mogla.

"Kad smo došli na gol zaostatka, opet nismo bili precizni. Napravili smo dve greške. Da čovjek poludi! I još od Gonzales napravismo golmana! Protiv Rumunki nije pipnula pet lopti..", jada se selektor rukometašica.

Za Srbiju nije sve izgubljeno. Treba da pobijedi Rumuniju u subotu sa više od tri gola razlike. Nije nemoguće, ali sa ovakvom igrom to je "naučna fantastika".

"I dalje sve zavisi od nas. Dok šansa postoji imamo pravo da se nadamo", kaže Milić.

Andrea Lekić u dnevniku koji piše za "Sport" napisala je da joj je mnogo teško i da niko ne zna kakav bol osjećaju djevojke zbog drugog poraza na Evropskom prvenstvu.

"Poslije drugog poraza, suludo je da se vadimo i tražimo neki alibi. Same smo krive, samo smo skrojile ovo i niko drugi. Nismo dorasle ovome i to je to. Žao mi je, jer Španija nije kvalitetna ekipa, a opet nas je lako pobijedila", napisala je Andrea.

Legendarna srpska rukometašica Svetlana Kitić u osvrtu na igre i neuspjehe Srbije u Skandinaviji smatra da je krajnji domet ove ekipe upravo plasman na EP. Dalje od toga ne može.

"Nemamo igrača, lidera, koji će da kaže: 'Stani'. Nemamo ni dobre šutere, krila su nesigurna u sebe, iskusna Biljana Balać je promašila dva važna šuta. Ni najbolji trener ne pomaže kod 20 tehničkih grešaka. Ovo što mi igramo nije rukomet iz prošlog vijeka, jer ono što smo mi igrale u prošlom vijeku za ovaj rukomet i ovu reprezentaciju je - svemirski!", kaže Ceca Kitić.

Ona zamjera i na taktici proitiv Španije i na odbrani 5-1 koju su protivnice lako rješavale. Uz to, smatra Svetlana Kitić, sada je "neophodna čistka" i odlazak cijelog stručnog štaba.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC