• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srđan Đoković ne "ruši" Bobu Živojinovića

"Ne razmišljam o protiv kandidatima", kaže Slobodan Živojinović. "Srđan apsolutno nema namjeru da se kandiduje", tvrdi Goran Đoković.

 Srđan Đoković ne "ruši" Bobu Živojinovića Izvor: MONDO

Odmah poslije istorijskog trijumfa srpske Dejvis kup reprezentacije i darivanja kultne "salatare" Srbiji, divne teniske teme zamijenjene su ne baš takvima.

Pojedini pisani mediji počeli su sa objavljivanjem "dobro provjerenih" informacija da će otac najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, Srđan, na predstojećoj Izbornoj skupštini Teniskog saveza Srbije, pokušati da smijeni aktuelnog predsjednika Slobodana Živojinovića.

Tim povodom, Živojinović se javnosti obratio zvaničnim saopštenjem.

"Za Skupštinu imam pripremljen plan i program svih aktivnosti u naredne četiri godine, realan, bez obećanja koja se realno ne mogu ispuniti i prezentiraću ga svim klubovima u Srbiji. Ne razmišljam o protiv kandidatima, ne znam ni ko su protiv kandidati i da li ih uopšte ima, znam šta sam do sada uradio, znam šta još mogu da uradim i to je sasvim dovoljno da se opet kandidujem za mjesto predsjednika TSS", potpisao je između ostalog Živojinović.

Istog dana, u petak, "Večernje novosti" osvanule su sa izjavom Srđanovog brata Gorana, koji tvrdi da Novakov otac nema namjeru da se kandiduje za predsjednika TSS.

"Srđan apsolutno nema namjeru da se kandiduje za predsjednika TSS i te priče nisu istinite. Mi, već sada, imamo veliki broj svojih obaveza i želimo samo da učinimo da svi rade bolje i jače za dobrobit ovog sporta u našoj zemlji", izričit je Goran Đoković, Novakov stric.

Potom se zvaničnim saopštenjem javnosti obratio i Srđan Đoković, koji je potvrdio da nema namjeru da bude prvi čovjek TSS, ali dodao da "rukovodstvo Saveza nema veze sa uspjehom u Dejvis kupu, već da je to zasluga samo tenisera i njihovih porodica".

Živojinović je, u saopštenju, napisao i sljedeće:

"U godini koja je iza nas postignut je najveći uspjeh u istoriji srpskog tenisa, a ja sam imao tu privilegiju da kao predsjednik budem dio zlatne istorije srpskog sporta.

Ali, pored velikih rezultatskih uspjeha Teniski savez Srbije je imao niz drugih aktivnosti koje je trebalo prebroditi u vrijeme ozbiljne finansijske krize u svim segmentima društva, a poznato je da se Savez finansira iz budžeta i da je vrlo malo mogućnosti naći dodatne načine da se svi programi finansijski pokriju.

Međutim, sve smo uspjeli da izguramo što nam je bilo u planu za ovu godinu, a svakako da je dobijanje svih potrebnih dozvola i saglasnosti za izgradnju Nacionalnog teniskog centra na Novom Beogradu nešto što je od istorijske važnosti za buduće generacije tenisera svih uzrasta.

Poslije svega postignutog prirodno je da ću se kandidovati za još jedan mandat od četiri godine, kako bih završio započeto, prije svega na izgradnji Centra, ali i drugih važnih projekata, prije svega u radu sa mlađim kategorijama, ali i u sređivanju i uniformisanju svih odnosa na relaciji Savez – Igrač, na inteziviranju čvršćih odnosa Savez – Klub.

Takođe, radiću na edukaciji trenerskog kadra koji je svakako deficitaran i koji se itekako osjetio sada kada smo dostigli svjetske visine", navedeno je iznad potpisa i dalje aktuelnog predsjednika Teniskog saveza Srbije Slobodana Živojinovića.

(MONDO, foto: arhiva MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC