• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČELIK: Odović će morati da plati odštetu!

Autor mondo.ba

U zeničkom Čeliku razočarani su odlaskom svog bivšeg trenera Milomira Odovića u sarajevski Željezničar. "Mi ćemo, naravno, nakon konsultacija s našim pravnikom, sigurno tražiti pravnu zaštitu".

 ČELIK: Odović će morati da plati odštetu! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Vršilac dužnosti direktora Čelika Muamer Islamović nakon što je trener Zeničana Milomir Odović preuzeo Želju, najavio je da će tražiti i pravnu zaštitu.

"Mada će konačan sud o ‘slučaju Odović’ donijeti naš Upravni odbor, nakon povratka s godišnjeg odmora predsjednika Senada Sarajlića, aktivnosti u vezi s organizacijom priprema, koje počinju 15. januara, nastavljamo sa pomoćnicima Elvedinom Beganovićem, Nijazom Hrustanovićem i Nedimom Šišićem. Radimo kao da Odović više i nije naš trener, mada ima važeći ugovor", izjavio je Islamović za "Dnevni avaz".

Čelik će prema njegovim riječima, tražiti način da zaštiti svoje interese.

"Mi ćemo, naravno, nakon konsultacija s našim pravnikom, sigurno tražiti pravnu zaštitu. Pogotovo zato što smo mu na početku angažmana dali novac, a nismo mu ništa dužni, osim posljednje plate".

ODOVIĆ: NEMAJU RAZLOG DA SE LJUTE

Milomir Odović smatra da u Čeliku nemaju razloga da se ljute što je prihvatio ponudu Željezničara.

"Zaista mi je žao što je nastala neugodna situacija, ja sam odmah nakon prvog poziva iz Željezničara upoznao predsjednika Senada Sarajlića i rekao da ću, u slučaju ponude s Grbavice, otići. To sam uradio iako nisam znao hoću li biti izabran za trenera Želje, ali sam želio da budem korektan prema Čeliku, u kojem sam izuzetno dobro primljen. Mislim da nije bilo razloga da se stvara negativna atmosfera, jer je logično da prihvatim ponudu svog Željezničara, u kojem sam doživio najljepše trenutke u karijeri".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC