• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odović za MONDO: Biti trener Želje je velika stvar

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević Autori Samir Cacan

Dosadašnji šef stručnog štaba zeničkog Čelika Milomir Odović preuzeo je Željezničar, tim u kojem je započeo igračku, ali i trenersku karijeru. U razgovoru za naš portal novi trener plavih govori o ciljevima tima sa "Grbavice".

Fudbalski klub Željezničar imenovao je Milomira Odovića za novog šefa stručnog štaba, kao što je bilo i najavljeno prethodnih dana!

Nakon što je sa ove funkcije krajem decembra smijenjen Admir Adžem, kratko je kao privremeno rješenje tu ulogu obavljao dugogodišnj trener tima sa "Grbavice" Almir Memić, a danas je ozvaničena saradanja sa Odovićem, iskusnim stručnjakom koji je igračku, ali i trenersku karijeru započeo upravo u Željezničaru.

Biće ovo njegov drugi mandat u "Dolini ćupova".

"Dobro se osjećam, činjenica da sam ponovo u Željezničaru samo po sebi je velika stvar", rekao je Milomir Odović za MONDO.

O tome s kakvim igračkim kadrom raspolaže njegov novi tim i da li mogu izboriti izlazak na evropsku scenu, novi trener tima s "Grbavice" kaže:

"Možemo se boriti. Znam da vas novinare interesuju konkretne stvari. Imamo dobru ekipu, prelazni rok je pred nama i uz par pojačanja mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da izborimo Evropu", poručio je novi šef stručnog štaba Željezničara.

ALIHODŽIĆ

Haris Alihodžić u narednim danima biće imenovan za tim menadžera kluba, nakon što je Amar Osim preuzeo katarski El Karitijah. Osim poslova u vezi sa koordinacijom između prvog tima i Izvršnog odbora, tim menadžer će ubuduće imati i dodatna ovlaštenja u vezi omladinskog pogona FK Željezničar.

Odović je prve fudbalske korake napravio u omladinskim selekcijama Sloge iz Ilijaša, nakon čega je prešao u Željezničar, gdje je debi u seniorskom dresu zabilježlio u sezoni 1974/75. Punih deset godina nosio je plavi dres, a na 262 nastupa postigao je 25 golova. Kasnije je igrao za Linc i Špital, a "kopačke o klin" okačio je nastupajući za Bosnu iz Visokog.

Po okončanju igračke karijere, dugo je bio član stručnog štaba Željezničara. U jesen 2004. godine preuzeo je ulogu prvog trenera i ekipu vodio do kraja sezone.

Nakon odlaska sa "Grbavice", sa dosta uspjeha vodio je Slaviju iz Istočnog Sarajeva, banjalučki Borac, mostarski Velež, GOŠK iz Gabele, Zvijezdu Gradačac, Rudar (Kakanj) i do danas Čelik iz Zenice.

Željezničar je nakon prvog dijela sezone sakupio 30 bodova i dijeli četvrto mjesto sa gradskim rivalom Olimpikom. Zaostatak za vodećim Širokim Brijegom je četiri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC