• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amar Osim: Adžem je bivši zbog licence

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Na sjednici predsjedništva FK Željezničar održanoj u ponedjeljak 15. decembra sporazumno je prekinuta saradnja s Admirom Adžemom koji je do tada obavljao funkciju trenera "plavih".

 Amar Osim: Adžem je bivši zbog licence Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Njega će na klupi zamijeniti Almir Memić, dosadašnji pomoćni trener prvog tima, a novi pomoćni trener će biti Edis Mulalić, koji je do sada obavljao funkciju trenera juniora.

Sportski direktor Željezničara Amar Osim, na konferenciji za novinare istakao je kako je do ove odluke došlo zato što Adžem nije imao profi licencu. Do sada su iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine "gledali kroz prste", ali od oktobra su pooštrili kriterijume.

"Do oktobra smo se mogli 'vozati', ali od oktobra smo morali plaćati kazne i praviti neke rotacije, ali to nije ispravno. Jedina ispravna odluka je bila da zamijenimo trenera s onim koji ima licencu. Nismo imali izbora. Ako želimo da poslujemo u zakonskim okvirima, morali smo to uraditi", rekao je Amar Osim.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Osim je pojasnio i to što ranije nije urađena promjena na klupi.

"Fudbalski savez je pooštrio kriterijume. Nismo tada reagovali da ne bi poremetili dobru atmosferu. Sad imamo trenera koji ima profi licencu i koji je uložio u tu licencu, te je jako dugo u klubu. Čovjek je odavde i zna naše mlade igrače, a njima treba neko ko ih zna", rekao je Osim i dodao da nije bila prihvatljiva opcija da Adžem bude pomoćni trener, jer to "nije u redu".

Cilj pred novim trenerom će biti isti kao i pred Adžemom.

"Svjesni smo da smo u procesu stagnacije, ali smo isto tako svjesni da imamo isto tako dobar tim da se možemo nadati. Cilj je izlazak u Evropu i ciljevi ostaju. Imamo dobru poziciju, imamo mali razmak između klubova ispred nas i ako budemo pravi imaćemo priliku da naše ciljeve ostvarimo".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Medijima se obratio i Admir Adžem koji će biti trener juniora.

"Mi smo prije par dana imali sastanak i pričali o svemu ovome i došli do dogovora da je najbolje po klub da se ovako završi. Moram istaći da sam prezadovoljan što sam imao priliku biti šef stručnog štaba u BiH. Trudio sam se da dam najbolje od sebe, a da li je to bilo dobro ili nije, imaju ljudi koji će to procijeniti. Ostajem u klubu. Rad u omladinskim pogonima je odgovoran posao, jer su to igrači koji prelaze u prvi tim. Zahvalio bih se upravi na ukazanoj prilici i zahvalio bih se igračima s kojima sam radio šest mjeseci u vrlo korektnim odnosima i poželio bih sreću čovjeku koji će preuzeti funkciju šefa stručnog štaba, kao i klubu da ispuni cilj a to je plasman u Evropu. Pozvao bih navijače da kao i do sada podržavaju klub", kazao je sada već bivši trener Želje Admir Adžem.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC