• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Časno protiv Viteza, ali i do kraja!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Trener Borac Vlado Jagodić pred utakmicu sa Vitezom kaže da je nedobijanje licenci bio psihološki udar na njegovu ekipu, ali da će ona maksimalno i časno igrati do kraja sezone.

 BORAC: Časno protiv Viteza, ali i do kraja! Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Borac će u 26. kolu Premijer lige BiH u subotu od 20 časova ugostiti ekipu Viteza, koja se bori za opstanak.

Banjalučani s druge strane nemaju rezultatskog pritiska posebno poslije odluke Komisije za licenciranje FSBiH koja nije dodijelila Borcu licence za evro-takmičenja, ni za Premijer ligu BiH.

Upravo ovo, prema riječima trenera Vlade Jagodića, ostavilo je traga na igračima zbog čega je proteklih dana, kako je rekao, najviše radio na psihološkom planu.

"Možemo završetak prvenstva gledati iz dva ugla; jedan je moralni, takmičarski, koji želimo da ispoštujemo do kraja, a drugi je vezan za taj naš cilj, konačni plasman na tabeli, pogotovo u ovom momentu danas kada imamo ispred sebe jasnu odluku prvostepene komisije za licenciranje koja je za nas pomalo iznenađujuća ali u svakom slučaju ona se mora poštovati. Klub će učiniti sve da popravi to, ali psihološki gledano to nije dobar moment, pogotovo pred ovakvu utakmicu kada nam dolazi jedan od «davljenika». Mi sve tri domaće utakmice igramo protiv ekipa koje su direktno ugrožene", rekao je Jagodić.

On je naglasio da će njegova ekipa igrati časno i sportski igrati i protiv Viteza i sve ostale utakmice do kraja prvenstva.

"Ako uzmemo u obzir da živimo u takvom okruženju gdje je sve od početka sumnjivo pa tek poslije kad se utakmica odigra, onda se tek kaže dobro je odigrano je korektno, to me pomalo zabrinjava zato što Borac nema obavezu ni prema kome i časno i pošteno će odigrati do kraja. Ova mlada ekipa ako ništa drugo mora naći motiv da se individualno plasiraju tamo gdje misle da trebaju da se nađu. Kategorički tvrdim da ćemo protiv Viteza dati maksimum. Momci su kroz ovih mjesec dana prošli kroz svašta, i u takmičarskom i u psihološkom, a da ne pominjem krizu u finansijskom dijelu u klubu. S punom odgovornošću zahvaljujem im na prošlom mjesecu, mada rezultatski možda djeluje ispod očekivanog, ali uzimjaući u bobzir da smo odigrali 9 utakmica sa 15-16 igrača to je mnogo", istakao je Jagodić.

On se osvrnuo na ekipu Viteza, koju kako kaže dobro poznaje.

"Vitez je ekipa koja će se do zadnjeg trenutka boriti za opstanak, ali izgubili su 9 bodova na domaćem terenu, to im treba biti problema, a dolaze na Gradski stadion i mi moramo imati ulogu favorita. Isto tako sve ćemo učiniti da pobijedimo i ne sumnjam da će se to na taj način završiti. Naša obaveza je da do kraja idemo tako i zbog naših navijača i zbog grba koji nosimo da odradimo sportski. Ekipa Viteza ima veoma mladog trenera koji će tražiti priliku u ambijentu Gradskog stadiona da se pokažu maksimalno, ali nemaju oni nas čime iznenaditi. Zaboravićemo to što su oni na gostovanjima odigrali tri remija i devet poraza. Moramo ih ozbiljno shvatiti kao da su ekipa iz gornjeg dijela", rekao je Jagodić.

On zbog suspenzije neće moći da računa na Kostića, kao ni na Predragovića i Ilića koji imaju žute kartone.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Jedan od onih igrača od kojih se očekuje dobra partija je Miloš Žeravica, koji se oporavio od povrede zbog koje je bio na poštedi protiv Željezničara.

"Sve je ok, biću spreman 100 odsto za utakmicu. Proteklih mjesec dana bilo je zaista naporno za igrače, ali protekle sedmice smo se osvježili i u sutrašnju utakmicu ulazimo sa motiva. I mladi ali i stari igrači su motivisani, igramo za sebe, ali prije svega i za navijače i daćemo sve od sebe da ostvarimo pobjedu", rekao je Žeravica.

On je prokomentarisao činjenicu da je poslije gotovo cijele sezone u kojoj se ekipa borila za plasman u Evropu, sada ostala bez takvih ambicija, jer Borac nije dobio licencu.

 "Ovo jeste bio udar za sve igrače i cijeli klub, ali ovdje ima dosta mladih igrača koji ne treba na to da misle već da gledaju da odigraju što bolje, da jednog dana odu iz ovog kluba kako to i dolikuje i da naprave karijere. Nema nikakvih problema u svlačionici i daćemo sve od sebe da pobijedimo", poručio je Žeravica.

Utakmica između Borca i Viteza igra se na Gradskom stadionu od 20 časova.

Parovi 26. kola:

Subota

Čelik – Široki Brijeg

Sarajevo – Zrinjski

Travnik – Slavija

Drina – Olimpic

Velež – Željezničar

Zvijezda – Sloboda

Borac – Vitez

Nedjelja

Mladost – Radnik

Tabela: Sarajevo 53, Široki Brijeg, 52, Željezničar 52, Zrinjski 51, Olimpic 42, Borac 40, Velež 35, Čelik 32, Sloboda 30, Radnik 26, Slavija 26, Vitez 23, Drina 22, Travnik 22, Mladost 21, Zvijezda 17

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC