• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šteta što je neko morao u četvrtfinale!

Autor mondo.rs

Vels u "igri bez igre" savladao Severnu Irsku autogolom u 75. minutu i 1. jula će se sastati sa Mađarskom ili Belgijom.

I jedni i drugi plasirali su se na Evropsko prvenstvo tek iz 14. pokušaja. Počev od kvalifikacija za turnir u Španiji 1964, redovno su ispadali.

Kada su se konačno domogli velike pozornice, "iz prve" su prebrodili grupnu fazu i po komplikovanom formatu koji je primenila UEFA, kroz međusobni okršaj dobili fenomenalnu šansu da se plasiraju u četvrtfinale.

Tu šansu je iskoristila reprezentacija koja je sveukupno pokazala više na EURO 2016.

Pošto su u subotu popodne na Parku prinčeva bili podjednako loši, spori i bezidejni, zaključićemo da je kroz konačnih Vels - Severna Irska 1:0 (1:0) ipak zadovoljena fudbalska pravda!

Velšani će se 1. jula u Lilu boriti sa Mađarima ili Belgijancima za mesto među najbolja četiri na "starom kontinentu", a to bi već bila potpuna senzacija!

U meču koji je gledaocima sigurno pružio najmanje od svih dosadašnjih na šampionatu Evrope, dve debitantske reprezentacije zajedno su stvorile tek tri-četiri poluprilike, u kojima njihovi napadači - nije iznenađenje - nisu demonstrirali visoku klasu.

Kada kao vrhunac tenzije izdvojimo slobodan udarac Gereta Bejla sa 25 metara i odbranu Majkla Mekgaverna u 58. minutu, može da se pretpostavi koliko je igra oba tima bila jalova.

Igralo se bez rizika, brzine, inicijative, hrabrosti... Čekala se protivnikova greška, ali defanzivni bedem u kome su konstantno po četvorica-petorica igrača, može da pogreši samo kada se nađe pod učestalim pritiskom napadača. Jedan istureni igrač među petoricom snažnih i dobro postavljenih rivala nema šta da traži, makar to bio Vijeri ili Širer iz najboljih dana.

Tako su se Velšani i Irci 75 minuta "nadmudrivali" na travi Parka prinčeva i kada je utakmica već počela da "miriše" na produžetke, Bejl je jednim od retkih iole produktivnih naleta iznudio korner.


Nakon na kratko otklonjene opasnosti, as Reala ponovo je dobio loptu na levom boku, uputio centaršut u peterac, gde je 36-godišnji Geret Mekoli uklizao ispred Hala Robson-Kanua i skrenuo loptu u sopstvenu mrežu - 1:0!

Hvala mu, jer je poštedeo svet dodatnih 30 minuta anti-fudbala, koji je shodno značaju utakmice mogao da bude zanimljv jedino sunarodnicima dvadeset dvojice momaka na terenu.

Od autogola do poslednjeg zvižduka sudije Etkinsona nije se desilo baš ništa vredno pomena, osim sudara dvojice igrača Velsa, zbog kojeg je meč bio prekinut par minuta.



VELS: Henesi, Čester, E. Vilijams, Dejvis, Ganter, Alen, Ledli (od 63' Dž. Vilijams), Remzi, Tejlor, Bejl, Vouks (od 55' Robson-Kanu).

SEVERNA IRSKA: Mekgavern, Dž. Evans, Ketkart, Mekoli (od 84' Magenis), Hjuz, K. Evans, Dejvis, Dalas, Norvud (od 79' Mekgin), Vord (od 69' Vašington), Laferti.

SUDIJA: Martin Etkinson (Engleska).

1:0 Mekoli (75, ag)


REZULTATI I PAROVI OSMINE FINALA:

Švajcarska - Poljska 1:1 (1:1, 0:1), penalima 4:5
/Šaćiri 82 - Blaščikovski 39/

Hrvatska - Portugalija
/25. jun u 21.00, Lans/

Vels - Severna Irska 1:0 (0:0)
/Mekoli 75ag/

Mađarska - Belgija
/26. jun u 21.00, Tuluz/

Nemačka - Slovačka
/26. jun u 18.00, Vilnev/

Italija - Španija
/27. jun u 18.00, Pariz/

Francuska - Republika Irska
/26. jun u 15.00, Lion/

Engleska - Island
/27. jun u 21.00, Nica/

IZ MINUTA U MINUT


90+4' Serija ubacivanja lopte u kazneni prostor Velsa, čak je i golman Mekgavern došao da pomogne napadu kod kornera, ali ništa... VELS JE U ČETVRTFINALU!

90' Džoš Magenis pokušao je da direktno iz auta stvori šansu za izjednačenje, Henesi je istrčao na liniju peterca i pokupio tu loptu.

82' Žestok sudar saigrača i prezimenjaka, Ešlija i Džonatana Vilijamsa. Obojica su dobro uzdrmana, ali za sada ostaju na terenu. Koulmen ima pravo na još jednu izmenu.

- Evo kako su na vođstvo svoje selekcije reagovali velški navijači.



75' AUTOGOL - 1:0! Prekaljeni štoper Geret Mekoli skrenuo je prizemni centaršut Bejla u sopstvenu mrežu. Mekoli je bio primoran da interveniše, jer je odmah iza njega u petercu vrebao Robson-Kanu, ali...


72' Čester zaustavlja obećavajući trk Lafertija, nakon čega Velšani pokušavaju brzo da gurnu loptu Bejlu u prostor. Za trenutak se osetio porast napetosti na stadionu, ali pas je ipak bio prejak...



69' Selektor Severne Irske odlučio je da ubaci i drugog klasičnog centarfora, Konora Vašingtona.

63' Druga izmena u timu Velsa. Džonatan Vilijams se naročito protiv Engleske pokazao kao aktivan i direktan napadač. Videćemo da li će uspeti da oživi ovu, za sada, totalno "mrtvu" utakmicu.

58' MEKGAVERN! Slovak Kozačik i Englez Hart su kapitulirali, ali golman Severne Irske nije se dao Geretu Bejlu.

Najbolji igrač Velsa konačno je dobio priliku da izvede slobodan udarac i to sa 25 metara, malo iskosa sa desne strane. Lopta je preletela "živi zid" i počela da pada ga donjem levom uglu, ali Majkl Mekgavern je bio maksimalno koncentrisan, napravio paradu i na vreme stigao tamo gde je trebalo.

55' Bio je to i poslednji potez Vouksa na utakmici, pošto je Kris Koulmen umesto njega uveo Hala Robson-Kanua. Prva izmena u oba tima.

53' VELS! Teško da će Sem Vouks danas imati mnogo prilika izglednijih od ove. Centrirao je Remzi, centarfor Velsa visoko skočio, neometan tukao glavom i učinio to strahovito neprecizno.

Twitter Embed Code



46' Počeo je drugi deo meča, koji se na Parku prinčeva igra pred oko 45.000 gledalaca.



- KRAJ PRVOG POLUVREMENA - 0:0. Previše oprezno sa obe strane, gotovo bez šansi, osim šuta Dalasa i odbrane Henesija u 10. minutu. Uzbuđenje je doneo i gol Remzija iz ofsajda u 19. minutu.

42' Bejl nije bio mnogo zapažen u prvom poluvremenu. Ovog puta dobio je loptu na desnom boku, dobro se zagradio, krenuo napred i uprkos trojici Iraca oko njega uspeo da uputi upotrebljiv centaršut. Međutim, u kaznenom prostoru nalazio se samo jedan njegov saigrač...

37' Solidna akcija Severne Irske, čiji igrači često "gađaju" dugim loptama napadača Lafertija, koji onda gleda da prebaci težište igre na krilo. Na centaršut sa desnog boka spremno je reagovao Ganter i glavom izbacio loptu u korner.

33' Fudbaleri Velsa u kratkom razmaku su tri puta pokazali da im tehnička obučenost nije jača strana.


29' Igra se između dva šesnaesterca, bez rizika. Ništa vredno pomena...

19' VELS! Sem Vouks najviše je skočio na centaršut sa levog krila, Aron Remzi podmetnuo nogu i savladao Mekgaverna, ali se tom prilikom aktivirao iz ofsajda i gol je opravdano poništen.

12' Prva intervencija Mekgaverna. Bejl je centrirao u kazneni prostor, Remzi umesto pokušaja petom odlučio da se izmakne, ali lopta je išla manje-više u ruke čuvaru mreže.

10' IRSKA! Taman kada smo se spremali da konstatujemo (očekivano) dosadan početak meča, desilo se prvo uzbuđenje! Sa 12-13 metara je dobro tukao Stjuart Dalas, a golman Velsa Vejn Henesi bio koncentrisan, napravio paradu i izbio loptu u korner.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC