• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel mora da "živi" rukomet!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

"Bitno da ekipa i poslije treninga razmišlja o rukometu, da se međusobno igrači druže i razgovaraju o rukometu. Samo na taj način može ranije da se uđe u štos", rekao je trener Banjalučana Ratko Đurković.

 Borac m:tel mora da "živi" rukomet! Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Rukometni klub Borac m:tel poslije prvog dijela priprema u subotu će protiv Prijedora u dvorani "Borik" odigrati i prvu utakmicu pred novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Crveno-plavi su dosad kuburili na bekovskim pozicijama, ali dolaskom Elisa Memića iz turskog Zagnosa, trener Banjalučana Ratko Đurković napokon popunio tim na svim pozicijama.

POVEZANE VIJESTI

"Konačno smo kompletirali ekipu, možemo biti zadovoljni urađenim poslom. Jako je bitno da u ovom trenutku imamo ispred sebe igrače na koje računamo. Dosad smo podizali opštu fizičku pripremu, a manje smo se bavili rukometnim stvarima s loptom", izjavio je Đurković i dodao da pred ekipom slijedi onaj ljepši dio priprema - uigravanje i prijateljske utakmice.

Već u subotu u dvorani "Borik" s početkom u 17.30 časova, Borac će igrati protiv ekipe Prijedora.
"Momci su dosad radili dosta dobro, bilo je sitnih problema, poput trovanja stomaka Mirka Majića koji se još nije oporavio, Marko Ćeranić takođe nije punom trenažnom procesu i imaćemo protiv Prijedorčana deficit na lijevom krilu. Igraće junior Nikola Knežević. Svi ostali su zdravi, treniraju sa voljom i željom i nemam zamjerki. Protiv Prijedora ćemo vidjeti kakvi smo u ovom trenutku, po meni je bitno da se osjeti pozitivna energija iako je jasno da će trebati vremena da se sve posloži. Vjerujem da će do početka prvenstva sve da 'legne' na svoje".

Đurković je podsjetio i da još ne može da računa na Arsenija Bubića i Srđana Mijatovića, koji se sa reprezentacijom Srbijepripremaju za nastup na Evropskom kadetskom prvenstvu u Hrvatskoj od 11. do 21. avgusta.

"Oni će nam se priključiti tek poslije turnira u Beogradu i biće s nama samo 10 dana, ali moram da kažem da na njih ozbiljno računamo. Sigurno će i zbog toga biti malo problema da se uklope u naš sistem. Vrijeme je baš kratko za uigravanje, ali meni je bitno da ekipa i poslije treninga razmišlja o rukometu, da se međusobno igrači druže i razgovaraju o rukometu. Samo na taj način može ranije da se uđe u štos, ali opet najvažnije je da svi budu zdravi, a utakmice će pokazati koliko smo jaki i u kom pravcu idemo".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Borac će osim Prijedora odigrati meč i protiv Dervente naredne srijede, potom dvije utakmice sa ekipom Neksea iz Našica, a nakon toga, Banjalučani će optutovati na turnir u Beogradu, gdje će odmjeriti snage sa mađarskom Orošhazom, PKB-om, a treći rival još nije poznat (Partizan, Crvena zvezda ili Vojvodina).

"Imali smo deju da poslije otputujemo na turnir u Sloveniji, ali je to otkazano zbog nepoklapanja termina, pa smo našli rješenje u sarajevskoj Bosni za 'generalku', pod uslovom da nas ne bude žrijeb spojio na početku prvenstva BiH. Dakle, za sada imamo u planu odigravanje osam dogovorenih utakmica".

Direktor Banjalučana Vladimir Branković je ponovio planove u organizacionom smislu.
"Borac je ispunio ono što je obećao na na početku priprema a to je da ćemo se osloniti na mlađe snage. Podmladili smo ekipu i očekujemo da će omladinska škola od nove sezone biti mnogo brojnija nego prethodnih godina", rekao je Branković i dodao da su svi sponzori iz prethodne sezone ostali u "Velikanu iz Gospodske".

"To su Nova banka, Bema, Maksmara, Nektar, jedino još nismo sve završili sa kompanijom m:tel s kojom smo u pregovorima. Nadam se da ćemo pored ovog organizacijskog i finansijskog dijela, u narednoj sezoni da napravimo i sportski rezultat", naglasio je Branković.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Novi srednji bek crveno-plavih Goran Daničić, koji je u Borac došao iz Prijedora, sutrašnjeg rivala istakao je da su treninzi na izuzetno visokom nivou.

"Trenira se intenzivno, dva ili tri puta dnevno. Iz moje perspektive imamo želju i volju da opravdano zacrtane ciljeve i vjerujem da možemo da ostvarimo prvo mjesto. Imam iskustva u Premijer ligi, tri godine sam igrao za Prijedor, bio sam nosilac tamo i vjerujem da mogu da to budem i u Borcu. Divno je što mi je nekadašnji saigrač Dejan Unčanin sada u stručnom štabu i on se odlično snašao u toj ulozi", rekao je mladi Daničić, a potom se o Unčaninu nadovezao i prvi trener Đurković.

"Dugo se znamo ja sam dao odobrenje da bude moj pomoćni trener. Najvažniji su njegovi ljudski kvaliteti, a za ostalo ćemo se dogovarati. Iskusan je i mnogo zna, odlično se razumijemo i tu nema problema", rekao je trener Borca, nasmijavši se na novinarsku opasku da "sigurno ne smeta i što je Unčanin crnogorski zet".

Borac će u naredne dvije godine nositi opremu Grafo Balkan Tekstil (GBT) štamparije iz Banjaluke, čiji je predstavnik Duško Skakić naglasio da je pomenutoj firmi velika čast što će njihove dresove nositi "Velikan iz Gospodske".

"Uvjereni smo da će Borac ponovo biti 'velika priča' i da će se brzo vratiti i SEHA ligu. Naši dresovi su izuzetno kvalitetni, prethodne godine smo obukli vIše od 800 klubova u BiH, Hrvatskoj, Švajcarskoj...", rekao je Skakić, a Branković je dodao da će uskoro biti otvoren i butik sa opremom RK Borac.

"U butiku ćete moći kupiti od bebi opreme sa motivima RK Borac do najvećih brojeva", zaključio je Branković i zahvalio se strukturama vlasti u Gradu Banjaluka od kojih Borac ima veliku pomoć.

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bunar

Ekipa na nivou Brankovica i Umicevica- peta liga

Raspad sistema

Borac nikad losiji. Borac je na najnizim granama od svoga postanka. Ko su ovi ljudi na slikama?

E moj Borac

E moj Borac dokle si pao i šta si dočekao?Pa tu nema ni B od Borca i ni jednog igrača koji je ponikao u Borcu.

Koje prvo mjesto

O kojem prvom mjestu pričate?Pa ova ekipa će se boriti za opstanak u Ligi BiH.Čim izgubite 2-3 utakmice,doćiće do opšteg rasula,počev od trenera do igrača.

Koji Borac

Pričate o Borcu, a od vas četvorice sa slike niko nije Borčevac nego ste svi došli sa strane.Je li to strategija šustera Umićevića i tog bradonje sa slike?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC