• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Mundijalu 2026. godine - 16 grupa, 48 timova!

Autor mondo.rs

Prema pisanju AFP-a definitivna potvrda o povećanju učesnika na Svetskim prvenstvima mogla bi da bude doneta početkom januara na Kongersu FIFA u Cirihu.

Đani Infantino sprema revoluciju u pogledu Svetskih prvenstava!

Predsednik FIFA, izabran u februaru ove godine nakon smene Sepa Blatera, od dolaska u fotelju najmoćnijeg čoveka fudbala zagovara povećanje broja učesnika na Svetskim prvenstvima, a sudeći prema saznanjima agencije AFP - ona bi mogla da budu i usvojena u januaru naredne godine.

Kako javlja ova francuska agencija Đani Infantino je predložio da na Mundijalu 2026. godine učestvuje čak 48 reprezentacija, a zanimljivo je da bi one bile podeljene u 16 grupa od po tri!


Kako se nezvanično saznaje - iz svake grupe bi dalje prolazile po dve prvoplasirane reprezentacije, a onda bi se one odmah ukrštale u nokaut fazi.

Prve informacije su govorile da broj učesnika neće biti drastično povećan, i trebalo je da se govori o 40 reprezentacija, ali je Infantino odlučio da ih bude dvostruko više nego do sada - kada je za Svetsko prvenstvo 1998. godine u Francuskoj broj učesnika povećan na 32.

Na prvom Mundijalu održanom u Urugvaju 1930. godine zaigralo je 13 reprezentacija, u Italiji 1934 već 16, potom 15 i 13, da bi se broj učesnika od 16 održao do Španije 1982. godine kada je povećan na 24.

Infantino je i zvanično predložio ovu "revoluciju" na Mundijalima i ona će se naći na glasanju Kogresa FIFA koje će se održati 9. i 10. januara naredne godine u Cirihu.

Za sada još nijedna zemlja nije zvanično saopštila da će se kandidovati za domaćinstvo ovog prvenstva, ali se nezvanično saznaje da su zainteresovane Kanada, Meksiko, Sjedinjene Američke Države, Kolumbija, Australija i Novi Zeland, Maroko, Kazahstan, Azerbejdžan i Turska.

Kako vam se dopada ova ideja i da li bi naša reprezentacija "profitirala" u slučaju promene?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC