• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRATKA PRIČA: Duša piše olovkom

Autor mondo.ba

"Energija ljubavi je najjača energija na svijetu. Sve čemu date svoju ljubav postaje plemenitije, nježnije, a na drugu stranu jače i savršenije..." Preporučujemo vam toplo priču Dušice Stevanović iz Banjaluke.

„Kvadrat nad hipotenuzom, to zna svako dijete, jednak je zbiru kvadrata nad obje katete“, čujem ga i sad kako citira Branislava Nušića meni i bratu. Posmatrati njega kako radi matematiku bilo je jednako kao gledati violonistu ili slikara u stvaranju svojih najdražih djela. Sve one funkcije i integrale koje smo mi kao djeca jedva čekali da zaboiravimo, on je uvijek nosio sa sobom...

Poslije pitanja „Zašto baš meni?“, uvijek se sjetite da je neko i mnogo prije vas ostao bez oca, da ga neko ga nije ni zapamtio... Mi smo, valjda, imali više vremena da se družimo, ali nikad nije dovoljno. Nikad.

Možda nismo ni svjesni koliko smo sa svojim roditeljima neraskidivo vezani. I sada u svim životnim momentima tačno znam kad bi bio ljut na mene, a kad bi bio ponosan i srećan. Znam čak i šta bi ga nasmijalo. Na neki čudan način znam i koji bi mi savjet dao… Čitave rečenice prolaze kroz glavu... Mogu da čujem i glas kad me nježno zove „Mico“.

Ljudi su te jako voljeli, tata. Prije svega zbog tvoje velike, dobre duše i ljubavi, koju si nesebično pružao drugima. Zatim zbog tvoga smisla za humor, šarma, dragosti i inteligencije – jednog nevjerovatnog sklopa i spoja. Od tebe su svi mogli da uče i vide šta znači ne mrziti nikoga i bezuslovno voljeti – i nas i mamu. I sve oko sebe. Ponekad mislim da si cijeli svoj život samo trebao zabavljati ljude – svejedno sve tako brzo prođe... A duhovitost – nije li to dijeljenje duha sa drugim ljudima?!

Energija ljubavi je najjača energija na svijetu. Sve čemu date svoju ljubav postaje plemenitije, nježnije, a na drugu stranu jače i savršenije. Sada znam - kada nas draga osoba napusti i ode na drugi svijet, sva energija ljubavi koju nam je pružila ostaje zauvijek u nama i živi kroz nas.

Tata, posvetila sam tebi svoj magistarski rad. Iako sam pri pisanju imala milion i jednu nedoumicu, koju bi ti sa lakoćom riješio – pronašla sam odgovore.

Aplauz i čestitke na kraju izlaganja su bile tvoje.

Dušica Stevanović
Banjaluka

(Priča "Duša piše olovkom" uvrštena je u izbor najboljih priča na Mondo.ba konkursu "Priče iz komšiluka" i biće objavljena u istoimenoj knjizi, u izdanju kuće Imprimatur. Ostale priče, koje smo do sada objavili na našem portalu, možete pročitati OVDJE)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop