• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor "zmajića": Srbija blagi favorit

Autor mondo.ba

Selektor juniora Bosne i Hercegovine Boris Džidić je ulogu favorita u četvrtfinalu Eurobasketa u Slovačkoj prepustio reprezentaciji Srbije, s kojom se "zmajići" sastaju u petak s početkom u 20.15 časova.

  Košarkaši BiH su do osam najboljih u Evropi stigli poslije trijumfa nad Slovenijom u osmini finala - 65:59 (12:17, 18:11, 16:18, 19:13).

''Prije osvrta na narednu utakmicu sa Srbijom, čestitao bih svojim igračima čestitao na pobjedi protiv Slovenije, pogotovo na način na koji smo to uradili jer smo u posljednjih pet minuta napravili seriju 14:0, okrenuli utakmicu i dobili. Znam da to ne izgleda najljepše za naše navijače, ali nije prvi put da ovo radimo. Tako smo okrenuli Francusku, dobili smo Slovačku i to pokazuje da ova ekipa ima jaku mentalnu snagu i da je fizički spremna da odgovori svih 40 minuta'', rekao je Džidić, a prenosi "Oslobođenje".

Prema njegovim riječima, u četvrtfinalu Eurobasketa nema izrazitih favorita, ali je blagu prednost prepustio "orlićima", koji su do meča sa BiH stigli preko vršnjaka iz Njemačke - 71:64 (26:13, 11:14, 20:25, 14:12).

''Srbija je izrazito jaka ekipa, ne bih rekao da ima izrazitih favorita u tom meču, blagu prednost bih prepustio njima, a ja uvijek kažem mojim igračima da se postave tako da protivnik mora izaći na teren i dobro oznojiti svoj dres da nam pokaže da je bolji od nas. Očekuje nas zanimljiva utakmica, pogotovo jer se dosta momaka zna između sebe, nema tu mnogo tajni, odlučivaće detalji, voljni momenat definitivno, skok i te neforsirane greške i izgubljene lopte. Pozivam naše navijače koji su u blizini Bratislave, a ovi koji nisu neka budu uz livestream jer mislim da će biti dobra utakmica i nadam se da ćemo dostojno predstaviti BiH u tom meču''.

Utakmica između BiH i Srbije igra se u petak u 20.15 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC