• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milivojević strelac, vanbastenovski gol Defoa!

Autor mondo.rs

Dva gola postigao je veteran na "Selhurst parku", a onda gledao kako Benteke ne dozvoljava Milivojeviću da i drugi put bude strelac sa bele tačke i biva kažnjen za to...

Srpski reprezentativac Luka Milivojević (26)preuzeo je odgovornost zvanu najstroža kazna i prekršaj Asmira Begovića nad Vilfredom Zahom u 41. minutu snažnim udarcem sa 11 metara pretvorio u izjednačenje na "Selhurst parku".

Pre nego je sudija Kevin Frend odsvirao kraj meča 16. kola Premijer lige, postignuta su još dva pogotka, od kojih je drugi verna replika relikvije koju je na EURO '88 u Nemačkoj postigao legendarni Marko van Basten.

Takođe legendarni i uveliko vremešni vojnik engleskog fudbala, Džermajn Defo (35), postigao je jedan od najlepših golova sezone u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena za u tom trenutku aktuelnih, a na kraju konačnih:

Uz odbranu kola u nadoknadi vremena, kada je Asmir Begović "skinuo" penal Kristijanu Bentekeu: Kristal Palas - Bornmut 2:2 (2:2)!

Defo, koji je jedno vreme bio povređen, stigao je u pregrađe rodnog Londona sa svega jednim premijerligaškim pogotkom u dresu Bornmuta, u koji je stigao letos iz eliminisanog Sanderlenda, a onda je u dva navrata podsetio zbog čega je ponosni vlasnik 139 golova za Totenhem, 39 za Vest Hem, 37 za Sanderlend, 18 za Portsmut i 12 za Toronto…

"Orlovima" je ovo bio treći remi u nizu, posle onih bez golova na gostovanjima Vest Bromu i Brajtonu, a od kad je tim izgubio i od Sautemptona (0:1) na svom stadionu za smenu Franka de Bura, skor Kristal Palasa kao domačina je 3-3-0.

U 10. minutu umakao je odbrani "orlova" posle odličnog pasa Endrjua Surmana za 0:1, a kada su Milivojević i rezervista Skot Dan preokrenuli rezultat za svega tri minuta igre, Defo je istrčao sprint na dugu loptu Luisa Kuka sa polovine Bormuta i onda, gotovo iz mrtvog ugla, "uhvatio" volej kakav se retko viđa i koji je Julijana Speronija završivši u "maloj mreži" za nevericu domaćih i ekstazu gostujućih navijača.

Apsolutno identična osećanja podeljena su na tribinama u drugom minutu nadoknade utakmice, kada centarfor Kristal Palasa, Kristijan Benteke, nije dozvolio Milivijeviću da i drugi put izvede jedanaesterac i, izvesno, donese opstanka vrednu pobedu svom timu i…

...promašio je!

Frend je i drugi put na meču kaznio goste za prekršaj nad Zahom u šesnaestercu, ovog puta krivac je bio Čarli Danijels, ali je visoki Belgijanac očajno šutirao i dozvolio Begoviću da nogama sačuva bod za treći remi Bornmuta u poslednja četiri kola. Menadžer Edi Hauv predvodio je ekipu do serije od tri remija i pobede na poslednja četiri gostovanja u ligi.

Utakmicu koju je Mamadu Sako zbog povrede igrao samo do 25. minuta i potom ustupio mesto kasnije strelcu gola za 2:1, Danu, u svakom smislu obeležio je Defo koji je 161. i 162. gol u Premijer ligi postigao 16 i "kusur" godina nakon prvenca (28. oktobar 2001).


Nakon što su u prethodna dva Premijer lige na "Vembliju" odigrali 1:1 sa Votfordom i Vest Bromvič Albionom, a na gostovanjima Arsenalu i Lesteru pretpeli vezane poraze od 2:0 i 2:1, fudbaleri Totenhema vratili se se pobedama nad starom mušterijom i postali prvi tim u istoriji takmičenja koji je istog rivala četiri puta "gazio" sa četiri i više golova.

Posle 4:0, 0:4 i 0:4, ovog puta bilo je: Totenhem - Stouk 5:1 (1:0).

Štoper crveno-belih sa Trenta, Rajan Šokros, bio je strelac jedinog (auto)gola u prvom poluvremenu nakon što ga je u 21. minutu lopta pogodila u glavu odbivši se od Kurta Zume i završila iza leđa Džeka Batlanda.

Kada su se ekipe vratile sa pauze, "pevci" su zaigrali fudbal koji ih je prethodne dve sezone činio kandidatima za šampionsku titulu, ali i fudbal koji su negde zagubili nakon što su u 4. kolu grupe faze Lige šampiona deklasirali Real Madrid rezultatom 3:1 i praktično obezbedili žreb za osminu finala iz "prvog šešira".

Majstorskim pasom u prostor za strelca Heung-mina Sona, kojem je to bio treći gol u poslednja tri meča, "plejmejker" Totenhema Dele Ali u tom 53. minutu otvorio je goleadu u nastavku koja je u jednom trenutku "stala" na 4:0, ali je nastavak nesvakidašnje serije rezultata između ova dva tima prekinuo Kristijan Eriksen golom za 5:0 u 74. minutu. Malo kasnije, Šokros se ponovo uspisao u strelce, ali ovog puta na poželjnom delu terena, pa je postavio konačnih 5:1 koji nisu mogli da prođu bez Harija Kejna.

Jedan od najboljih strelaca današnjice pogodio je glavom na centaršut Bena Dejvisa samo stotinak sekundi nakon Sonovog gola za 2:0, mada je u toj akciji možda i napravio faul u napadu, ali zato u 65. minutu nije napravio ništa drugo osim majstorije kada je slabijom, levom nogom plasirao loptu pored Batlenda za 3:0.

Kejn je postizao po gol u mečevima sa Borusijom u Dortmundu (1:2), Vest Bromom u Londonu (1:1) i Lesterom u gostima (2:1), nije se upisao u strelce u remiju sa Votfordom na "Vembliju" (1:1) sa čijih je tribina pratio ovonedeljno gostovanje APOEL-a u Ligi šampiona (3:0), ali je zato danas postigao dva gola u meču sa Stoukom i nastavio da teroriše ovu ekipu protiv koje je bio strelac OSAM puta u pomenute četiri vezane pobede.

U istom intervalu, Son i Ali postigli su po tri, a Eriksen jedan gol.

Rezultati 16. kola:

subota

Vest Hem - Čelsi 1:0 (1:0)
/Arnautović 6/

Barnli - Votford 1:0 (1:0)
/Arfild 45/

Kristal Palas - Bornut 2:2 (0:1)
/Milivojević pen 41, Dan 44 - Defo 10, 45+3/

Hadersfild - Brajton 2:0 (1:0)
/Munije 12, 43/

Svonsi - VBA 1:0 (0:0)
/Boni 81/

Totenhem - Stouk 5:1 (1:0)
/Šokros ag 21, Son 53, Kejn 55, 65, Eriksen 74 - Šokros 80/

Njukasl - Lester 2:3 (1:1)
/Hoselu 4, Gejl 73 - Mahrez 20, Grej 60, Perez ag 86/

nedelja

Sautempton - Arsenal 13.00
Liverpul - Everton 15.15
Mančester junajted - Mančester siti 17.30

Tabela: Mančester siti (-1) 43, Mančester junajted (-1) 35, Čelsi 32, Liverpul (-1) 29, Totenhem 28, Arsenal (-1) 28, Barnli 28, Lester 23, Votford 22, Everton (-1) 18, Hadersfild 18, Sautempton (-1) 17, Brajton 17, Bornmut 16, Stouk 16, Njukasl 15, VBA 13, Vest Hem 13, Svonsi 12, Cristal Palas 11.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC