• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„Turbulentna 2017, ali Borac na dobrom putu"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Potpredsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Borac Vico Zeljković na novogodišnjem koktelu banjalučkog kluba u hotelu „Bosna“ „sumirao“ je 2017. godinu crveno-plavih.

 Vico Zeljković, novogodišnji koktel FK Borac 2017. Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

„Velikan iz Platonove“ je u četvrtak u hotelu „Bosna“ u Banjaluci priredio novogodišnje druženje sa novinarima, bivšim igračima, sponzorima i prijateljima kluba, koji su uz jelo i piće sabrali sve utiske sa banjalučkog Gradskog stadiona u godini na izmaku.

Uz uobičajene sportske pozdrave i inspirativan govor klupskog predsjednika Branka Kovačevića, nešto duže obraćanje „sedmoj sili“ imao je Vico Zeljković, jedan od klupskih funkcionera, koji se takođe zahvalio svim prisutnima na podršci Borcu.

„Ova 2017. godina imala je dosta turbulencija, ali kad se na kraju podvuče crta nije bila toliko loša za banjalučki klub“, rekao je Zeljković i podsjetio da Borac od ove sezone igra Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

U jesenjem dijelu crveno-plavi su zauzeli sedmu poziciju i u preostale četiri utakmice na proljeće će se ravnopravno boriti za šesto mjesto koje vodi u Ligu za šampiona odnosno direktno osigurava opstanak i u narednoj sezoni bosanskohercegovačke fudbalske elite.

„Na dobro smo putu kad je riječ o stabilizaciji kluba. Naravno prepreke i dalje postoje, ali neke od njih smo uspjeli da preskočimo i vjerujem da ćemo u nekom razumnom vremenskom roku uspjeti da izgradimo naš stari zacrtani cilj, a to je evropski Borac“.

Prema njegovim riječima, javnost je taj termin „evropski Borac“ na početku sezone razumjela da će to biti ove sezone, iako su svi u klubu dali i više od maksimuma, to se na žalost ljubitelja fudbala u Banjaluci nije dogodilo.

„Plan je dugoročan, a mi ćemo se truditi da to što prije postignemo“.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Grahovac i Vranješ

Od nekadašnjih „borčevaca“, a aktivnih igrača, novogodišnjem koktelu su osim aktuelnog tima Borca prisustovali i fudbaler kazahstanske Astane Srđan Grahovac, koji je ove sezone osvojio titulu, te član poljskog Piasta Stojan Vranješ.

Zeljković je priznao da Borac ima mnogo želja i planova u 2018. godini...

„Jedna od želja je poboljšana infrastruktura, želimo da napravimo još jedan pomoćni teren, planiramo da saniramo semafor i probamo da osiguramo plasman u Ligu za šampiona u preostala četiri meča“.

A u toj namjeri će crveno-plavima biti potrebna igračka pojačanja.

„U petak ćemo predstaviti javnosti četvoricu novih igrača (Stefan Dujaković, Mahir Karić, Admir Mahović i Danijel Majkić), a potom nećemo da žurimo da bismo izbjegli da napravimo poneku grešku, kakve smo, moram da priznam činili u prošlosti. Plan je da se što bolje spremimo za proljećni dio sezone“.

Na konkretno pitanje, kakav je status sa fudbalerima koji su stavljeni na transfer listu poput Ivana Delića i Bojana Puzigaće, čiji bi odlazak izazvao plaćanje visokih „penala“, Zekljović je odgovorio da su pomenuti igrači i dalje članovi Borca.

„S njima dvojicom nije raskinuta saradnja, a vidjećemo kasnije zbog finansijskih mogućnosti šta je najbolje za klub“.

Zeljković je takođe istakao da je vršilac dužnosti trenera Igor Janković u ovom trenutku najbliži imenovanju za šefa struke, ali je i ostavio prostora da na klupu „uskoči“ i neki drugi stručnjak.

„To bi trebali da riješimo negdje oko Božića“, dodao je poptredsjednik Banjalučana.

Na kraju razgovora sa novinarima je priznao da je „Borac još daleko da bude potpuno stabilan klub“, ali je ponovio da je na dobrom putu stabilizacije.

„Neke stvari idu sporije, a neke brže. Sigurno je da dajemo svoj maksimum u toj namjeri“, zaključio je Zeljković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC