• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal "počistio" Džumhura!

Autor mondo.ba

Prvi reket Bosne i Hercegovine nije mogao ozbiljnije da se suprotstavi najboljem na svijetu! Damir Džumhur deklasiran je od Rafaela Nadala u trećem kolu Australijan Opena na "Margaret Kort Areni" sa 3:0 u setovima 6:1, 6:3, 6:1.

Prvi reket planete nije pružio ni promil šansi najboljem teniseru BiH da može prirediti iznenađenje na "Margaret Kort Areni".

Španac je furiozno ušao u prvi set i poveo sa 5:0 uz dva osvojena brejka, pa nije bilo dileme oko pobjednika u prvom dijelu igre.

Činilo se da će i drugi set biti sličan s obzirom da je Nadal poveo sa 0:2 uz oduzeti servis 25-godišnjem Sarajliji. Međutim, Džumhur se vratio ribrejkom i osvojenim gemom na svoj servis i tada se činilo da će uspjeti barem da se održi u "egalu".

Ipak, Nadal je ponovo osvojio brejk i poveo sa 4:2, što je rezultiralo rutinski okončanim setom...

U trećem je bilo kao u prvom setu - sigurna i furiozna igra španskog tenisera, koji je dozvolio Damiru samo jedan osvojeni gem za konačnih 3:0.

Nadal će u četvrtom kolu igrati protiv Argentinca Dijega Švarcmana, koji je sa 3:1 u setovima 6:7, 6:2, 6:3, 6:3 pobijedio Aleksandra Dolgopolova iz Ukrajine.

Naravno, Džumhur ne smije biti razočaran današnjim porazom od Nadala jer je ponovio svoj najveći uspjeh u Melburnu iz 2014. godine, kada je takođe eliminisan u trećem kolu od češkog tenisera Tomaša Berdiha.

Osim toga, od ponedjeljka će ostvariti plasman karijere na ATP listi i biti 28. reket svijeta!

TREĆI SET (6:1)

6:1 - GOTOVO JE! Džumhur je uspio da spasi dvije meč lopte, ali je treću Nadal pretvorio u pobjedu i plasman u četvrto kolo Australijan Opena.

5:1 - BREJK za Nadala, drugi u ovom setu i serviraće za meč! 

4:1 - Nova sigurna igra Nadala i veoma je blizu pobjede i plasmana u četvrto kolo prvog grend slema sezone u Melburnu.

3:1 - Prvi gem za sarajevskog tenisera, iako je Nadal imao novu brejk priliku, ali je Džumhur uspio da se upiše u trećem setu.

3:0 - Džumhur je uspio da osvoji dva poena u ovom gemu, ali ne i da stekne eventualnu brejk šansu.

2:0 - BREJK za Nadala, koji je nezaustavljiv! 

1:0 - Velika borba na otvaranju trećeg seta, ali je gem pripao Nadalu.

DRUGI SET (6:3)

6:3 - BREJK! Španski teniser je ponovo oduzeo servis Džumhuru i poveo sa 2:0 u setovima.

5:3 - Rutinski je Španac osvojio gem i još jedan ga dijeli od osvajanja drugog seta.

4:3 - Novi osvojeni gem Džumhura i to sa nulom!

4:2 - Nadal je sačuvao prednost.

3:2 RIBREJK! Prethodni gubitak servisa naljutio je prvog reketa svijeta, koji je uzvratio sa 0:40. Džumhur je spasio jednu brejk loptu...

2:2 - BREJK za Džumhura! Pokazao je zube Damir i stekao prvu brejk šansu na meču, koju je i iskoristio odličnom paralelom!

2:1 - Dobrim servisima Džumhur je dobio tri gem lopte, a iskoristio je treću!

2:0 - Atomski tenis Rafaela Nadala i Džumhur zaista nije imao ni najmanju šansu... 

1:0 - BREJK za Nadala! Džumhur je dvostrukom servis greškom omogućio novu brejk šansu za Nadala, ali je uspio da se spasi i potom ponovo napravi dvostruku servis grešku i opet stigne do izjednačenja. I treću brejk priliku prvi reket BiH je spasio i to as udarcem, ali četvrtu ipak nije mogao! 

PRVI SET (6:1)

6:1 - Nadal je iskoristio drugu set loptu na svoj servis i poveo sa 1:0 u setovima poslije 22 minuta igre.

5:1 - Džumhur je osvojio prvi gem u današnjem meču i to poslije nove brejk lopte za Nadala. Da li je ovo nagovještaj budđenja?

5:0 - Za samo 15 minuta Španac je "razbio" Džumhura.

4:0 - BREJK za Nadala i to bez izgubljenog poena, furiozan početak Nadala. 

3:0 - Nadal je siguran i ubjedljiv, a polako se uvlači nervoza u sarajevskog tenisera.

2:0 - BREJK za Nadala. Iako je Damir dobro servirao, još bolje je reagovao Nadal i već na početku oduzeo servis prvom reketu BiH.

1:0 - Nadal je sigurnim servisima osvojio uvodni gem prepustivši Džumhuru samo jedan poen.


NAJAVA

Džumhur je u prethodnom kolu nadigrao Australijanca Džona Milmana sa 3:1 u setovima 7:5, 3:6, 6:4, 6:1, dok je Španac u tri seta savladao Argentinca Leonarda Majera - 6:4, 6:3, 7:6.

Prenos iz Melburna uz jutarnju kafu!

Prvi i 28. nosilac na prvom grend slamu sezone do sada su odigrali jedan meč i to prije dvije godine na Mastersu u Majamiju, gdje je sarajevski teniser slavio nakon što mu je Nadal predao meč u trećem setu kod rezultata 2:6, 6:4, 3:0 za Džumhura.

Sarajlija je priznao da će biti jako motivisan da odigra najbolje što zna i da protiv španskog tenisera unaprijed da istakne "bijelu zastavicu", dok je Nadal o Džumhuru govorio s pohvalama, naglasivši da je od prethodnog međusobnog dvoboja silno napredovao.

Damir je plasmanom u treće kolo u Melburnu izjednačio najbolje rezultate na grend slemovima jer je i prije četiri godine na Australijan Openu (2014.) igrao u trećem kolu. Isti plasman zabilježio je i Rolan Garosu (2015.) i US Openu (2017.), dok je Nadal dosad u karijeri osvojio 15 grend slem titula.

Pobjednik duela Džumhura i Nadala u narednoj rundi će igrati protiv Argentinca Danijela Švarcmana, koji je savladao Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 3:1, u setovima 6:7, 6:2, 6:3, 6:3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC