• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„Nula“ na Robijevom debiju u Los Anđelesu (VIDEO)

Autor mondo.ba

Novi selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki debitovao je remijem na klupi „zmajeva“ na sjevernoameričkoj turneji. „Šaroliki“ sastav BiH odigrao je neriješeno protiv SAD rezultatom 0:0. Kapiten Haris Medunjanin promašio penal.

U Los Anđelesu na stadionu „Stabhab Centar“ pred oko desetak hiljada navijača, od kojih je oko 4.000 bodrilo BiH, nije viđen posebno lijep fudbal što je i razumljivo s obzirom da su oba tima izvela potpuno nove sastave.

Ipak, bliži trijumfu bili su Robijevi „zmajevi“ koji su se prikazali u solidnom svjetlu, posebno mladi fudbaler Širokog Brijega Luka Menalo, apsolutno prvo ime utakmice.

Menalo je izborio i jedanaesterac u 52. minutu poslije sjajnog prodora, ali je na nesreću navijača BiH kapiten Haris Medunjanin pogodio  stativu.

...
Izvor: Dailymotion

No krenimo redom...  

Domaćin je bio nešto bolji na samom početku utakmice i propustio dobru priliku u sedmom minutu  kad je dobro reagovao golman Ibrahim Šehić poslije udarca Si-Džeja Saponga, a isti igrač je imao priliku i u 38. minutu, ali je ponovo Šehić bio na visini zadatka.

 BiH je uzvratila u samom finišu poluvremena, preko vjerovatno najboljeg igrača utakmice Luke Menala iz Širokog Brijega.

Menalo je poslije prodora i centaršuta Tomislava Tomića, imao stopostotnu šansu, međutim, odlično je odbranio američki golman Bil Hamid.

...
Izvor: Dailymotion

U nastavku su selektori Prosinečki i Dejv Sarahan dodatno „izmiješali“ sastave, pa je tempo poprilično bio ubrzan i „rastrzana“ igra u kojoj su opet prvi zaprijetili „jenkiji“ preko Džordana Morisa.

Našao se američki napadač oči u oči sa Šehićem, ali se spetljao i šutirao pored gola.

I onda u narednom napadu Luka Menalo je sjajno prošao po lijevoj strani i izborio jedanaesterac nakon što je oboren u kaznenom prostoru!

Odgovornost sa „bijele tačke“ je preuzeo Haris Medunjanin i prevario rezervnog golmana Zeka Stefena, koji je na poluvremenu zamijenio Bila Hamida, ali je Amerikance spasila stativa!

Potom su inicijativu preuzeli domaći fudbaleri, ali ih je opet prekinuo agilni Menalo i poslije solo prodora šutirao sa 16 metara u sami desni ugao, međutim, samo za lijepu paradu golmana SAD.

...
Izvor: Dailymotion

Igrao se 73. minut kad se u odličnoj prilici našao i napadač Krupe Elvir Koljić, koji je šutirao iznad prečke nakon asistencije Ognjena Todorovića.

Koljić je i pet minuta kasnije bio u šansi, ali je izblokiran poslije odlične akcije koju su kreirali Menalo i Todorović.

Darko Todorović iz bijeljinskog Radnika, zaradio je u 75. minutu žuti karton zbog prekršaja nad Džordanom Morisom, kojem je nastradao i dres.

Drugi susret na mini američkoj turneji državni tim BiH, igraće s Meksikom 31. januara u San Antoniju. 

SAD: Hamid, Polster, Cimerman, Opara, Morou, Adams, Trap, Roldan, Zardes, Moris i Sapong.

BiH: Šehić, Todorović, Mihojević, Graovac, Bekić, Medunjanin (od 72. Beširević), Tomić (od 46. Ćavar), Sarić (od 80. Bilbija), Menalo (od 83. Ibišević), Zakarić (od 69. Todorović), Ahmetović (od 46. Koljić).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC