• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki saopštio sastav za Senegal

Autor mondo.ba

Edin Džeko i Kenan Kodro će i drugu utakmicu u nizu predvoditi napad "zmajeva".

Reprezentacija BiH je za ovaj mjesec zakazala dvije prijateljske utakmice, prvu su u petak riješili su svoju korist savladavši Bugarsku u Razgradu (1:0), a druga je na programu sutra od 20 časova u francuskom Avru.

Robert Prosinečki će danas u 17 časova održati posljednji trening prije utakmice, a u najavi za meč je rekao da će biti nekoliko promjena u ekipi u odnosu na meč sa Bugarskom.

"Najavili smo da će svi dobiti minutažu u ove dvije utakmice. Senegal je prema mom mišljenju bolja reprezentacija od Bugarske i vjerujem da će to biti prava utakmica i pravi test za nas. Oni su učesnici Svjetskog prvenstva i imaju igrače koji igraju širom Evrope, u Engleskoj, Italiji i veoma su kvalitetni. Bićemo bolji nego u prošloj utakmici jer smo duže zajedno i neke stvari smo 'pohvatali'", rekao je bh. selektor za sajt FS BiH.

Prosinečki je zadovoljan ishodom prve utakmice u kojoj je na raspolaganju imao najbolje igrače.

"Zalaganje je bilo na nivou. Bilo je tu i grešaka i to ćemo ispravljati, ali momci su dali sve od sebe. Dobro je što smo pobijedili radi atmosfere i samopouzdanja. Sada očekujemo još jednu pravu utakmicu u kojoj ćemo biti još bolji. Ovdje imamo bolje uslove, u Razgradu smo imali problema sa snijegom i bilo je upitno hoćemo li trenirati", rekao je Prosinečki i dodao:

"Očekujem naravno da se svi maksimalno zalažu, a mislim početi sa ovom postavom - Ibrahim Šehić, Ognjen Vranješ, Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Sead Kolašinac, Gojko Cimirot, Elvis Sarić, Miralem Pjanić, Edin Višća, Edin Džeko i Kenan Kodro".

Senegal će u Avru nastupiti bez svog kapitena, Čeika Kujatea, koji je zbog stomačnog virusa napustio kamp reprezentacije u Francuskoj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC