• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glupost golmana umalo skupo koštala Liverpul!

Autor mondo.rs

Pre sedam dana, Alison Beker maestralnom intervencijom u poslednjim trenucima utakmice sačuvao je pobedu svom timu. Ovog puta imao je sreće što neozbiljnost nije kažnjena gubitkom golova u Lesteru.

Od junaka do tragičara u sedam dana?

Umalo!

Skupo plaćeno pojačanje Liverpula, golman Alison Beker, maestralno je reagovao u finišu utakmice sa Brajtonom pre sedam dana na "Enfildu" i sačuvao tri boda svom timu, nakon čega je danas na otvaranju 4. kola Premijer lige napravio glupost koju domaćin potom nije uspeo da iskoristi i potpuno se vrati u meč:

Lester - Liverpul 1:2 (0:2) na rasprodatom "King Power" stadionu šampiona Engleske iz sezone 2015/16.

Posle tri uzastopna poraza u Lesteru, "redsi" su zabeležili drugu pobedu u nizu na nezgodnom gostovanju (2:3, 1:2) i obezbedili maksimalnih 12 bodova pred pauzu za start Lige nacija, a potom ih čekaju dva teška gostovanja: Totenhemu na "Vembliju" u Premijer ligi i Pari Sen Žermenu na "Parku prinčeva" u Ligi šampiona u okviru grupe u kojoj se nalazi i Crvena zvezda. Crveno-beli gostuju na "Enfildu" 24. oktobra.

Lester: Šmajhel - Pereira, Morgan, Megvajer, Čilvel - Mendi, Ndidi - Gezal, Medison (od 83. Amarti), Olbrajton (od 63. Ihenačo) – Grej (od 76. Okazaki).

Liverpul: Alison - Aleksander-Arnold (od 89. Matip), Gomez, Vaj Dajk, Robertson - Vajnaldum, Henderson (od 71. Keita), Milner - Salah (od 71. Šaćiri), Firmino, Mane.

Delovalo je posle prvih 45 minuta, ispunjenih prepoznatljivim akcijama "redsa" sa Mohamedom Salahom, Sadiom Maneom i Robertom Firminom u navali, da "lisicama" preti ubedljiv poraz, međutim... kao i mnogo puta to sada, menadžer slavnog kluba Jirgen Klop nije uspeo da održi mobilnost među igračima nakon rano stečenog vođstva i sve je umalo završeno često viđenom rasprodajom bodova u nastavku.

Bez šuta u okvir gola Kaspera Šmajhela, Liverpul je u drugom poluvremenu bio osuđen na odbranu svoje mreže, koju je u 63. minutu zatresao novajlija iz Monaka, Rašid Gezal, nakon što je Alison naivno pokušao da dribla u svom šesnaestercu i ispao smešan.



Ruku na srce, ekipa koja je posle startnog poraza od Mančester junajteda na "Old trafordu" pobedila i Vulverhempton i Sautempton, u preostalih pola sata igre nije stvorila šansu vrednu pomena, ali je Liverpulova odbrana u istom periodu često delovala nesigurno, a vezni red plašljivo - pre svih kapiten Džordan Henderson, jedan od igrača koje je Klop morao da izvuče sa terena kako bi spašavao četvrtu pobedu od starta u čemu je i uspeo.

Vicešampion Evrope poveo je u 10. minutu posle prodora Endrjua Robertsona po levoj strani i preciznog, ali jakog pasa prema Maneu, koji je tu loptu u punom trku uspeo da primiri desnom, a onda levom "nabode" u mrežu pored nemoćnog Šmajhela za 0:1 i svoj četvrti gol na isto toliko nastupa u Premijer ligi ove sezone.



Nakon što je u drugoj sezoni na "Enfildu" postigao "samo" deset golova u prvenstvu, Senegalac je treću otvorio golovima u pobedi nad Vest Hemom (4:0), jednim za trijumf nad Kristal Palasom u Londonu (0:2), da bi se među strelce vratio posle "pauze" u pomenutom trijumfu nad Brajtonom kada je pobedonosni pogodak postigao Salah (1:0).

Do odlaska na pauzu nekoliko šansi imao je i sastav francuskog stručnjaka Kloda Puela, ali ne onih iz kategorije "stopostotnih", što je gost kaznio u poslednjim trenucima prvog poluvremena retko viđenim golom Firmina glavom, pravo posle centaršuta Džejmsa Milnera iz kornera za 0:2. Bio je to Brazilčev prvenac ove sezone, nakon što je prošle pogodio 15 puta u Premijer ligi, međutim... od dolaska Klopa u klub, on je postigao 37 pogodaka uz 23 asistencije i sa 60 "bodova" postao daleko najefektniji napadač ekipe u tom periodu.

Lester je imao više od igre i do Alisonovog gafa, koji je novajliji iz Noriča, Džejmsu Medisonu, omogućio da upiše prvu asistenciju (mada se radilo o neuspešnom pokušaju prijema lopte), a Gezalu prvi pogodak od dolaska u Englesku, međutim pitanje je da li bi "redsi" primili prvi gol ove sezone da se 72,5 miliona evra plaćeno pojačanje iz Rome ozbiljno ponelo u tom 63. minutu.

Prema šansama koje su stvorile "lisice"... verovatno ne.

Rezultati 4. kola:

subota

Lester – Liverpul 1:2 (0:2)
/Gezal 63 – Mane 10, Firmino 45/

Brajton – Fulam (16.00)
Čelsi – Bornmut
Kristal Palas – Sautempton
Everton – Hadersfild
Vest Hem – Vulverhempton
Mančester siti – Njukasl (18.30)

nedelja

Kardif – Arsenal (14.30)
Barnli – Mančester junajted (17.00)
Votford – Totenhem (17.00)

Tabela: Liverpul (+1) 12, Totenhem 9, Čelsi 9, Votford 9, Mančester siti 7, Bornmut 7, Lester (+1) 6, Everton 5, Arsenal 3, Kristal Palas 3, Fulam 3, Brajton 3, Mančester junajted 3, Vulverhempton 2, Kardif 2, Njukasl 1, Sautempton 1, Barnli 1, Hadersfild 1, Vest Hem 0.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC