• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moćni "zmajići" grabe ka Evropskom prvenstvu!

Autor mondo.ba

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine (U-21) zabilježila je u petak šestu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i učvrstila se na prvom mjestu u grupi osam!


"Zmajići" grabe ka Evropskom prvenstvu pod vođstvom selektora Vinka Marinovića!

Njegovi izabranici, iako je selektor u najavi meča pozivao na oprez protiv "rasterećenih" vršnjaka iz Švajcarske, pokazali su da su mnogo kvalitetnija ekipa i zasluženo u Trening kampu u Zenici stigli do ubjedljive pobjede.

BiH - Švajcarska 3:0 (2:0)

S nova tri boda "zmajići" su dodatno zacementirali lidersku poziciju u grupi sa pet bodova više u odnosu na drugoplasirani Portugal, koji doduše ima i dvije utakmice manje.

Oba pogotka u prvom poluvremenu za "zmajiće" postigao je vezni igrač francuskog Sošoa Ermedin Demirović, koji je protivničkog golmana Noama Baumana savladao u 20. i 34. minutu.

Najprije mu je asistirao as Dinama iz Zagreba Luka Menalo, da bi potom asistenciju upisao i Amer Gojak, takođe iz zagrebačkog Dinama. Doduše, Demirović je u drugom slučaju pospremio odbijenu loptu u mrežu nakon slobodnog udarca Gojaka, koji je odbranio Bauman.

U nastavku je BiH odigrala taman onoliko koliko je trebalo da sačuva prednost, da bi u finišu utakmice pred oko 2.000 gledalaca tačku na siguran trijumf stavio napadač Trenčina Hamza Čataković nakon centaršuta Kerima Memije na drugu stativu.

Bosna i Hercegovina: Nemanja Trkulja, Advan Kadušić, Marko Mihojević (63. Besim Šerbečić), Stjepan Radeljić, Kerim Memija, Ermedin Demirović (85. Hamza Čataković), Amer Gojak, Mićo Kuzmanović, Marijan Ćavar (75. Amir Hadžiahmetović), Luka Menalo, Stjepan Lončar. Selektor: Vinko Marinović.

Švajcarska: Noam Bauman, Kevin Rueg, Ulises Garsija, Silvan Hefti, Eraj Kumart, Nedim Bajrami, Toni Domgjoni (46. Derek Kutesa), Vasilije Janjičić (46. Mihel Aebišer) , Sedrik Iten, Dimitri Oberlin (75. Džeremi Žilermo), Marvin Spilman. Selektor: Mauro Lustrineli.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC