• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro u Ligi A: Rusija ne staje!

Autor mondo.rs

Posle Trabzona, "zbornaja" je pobedila Tursku i u Sočiju. Samo malo verovatan scenario u novembru može da spreči Ruse da avanzuju u elitni rang u narednom ciklusu Lige nacija.


Na talasima pozitivne energije stvorene tokom Svetskog prvenstva, fudbaleri Rusije nastavili su sa pobedama u UEFA ligi nacija i nalaze se nadomak promocije u elitni rang!

Posle Trabzona, pobedili su Tursku i u Sočiju, pa ih samo malo očekivani epilog u poslednje dve utakmice Grupe 2 može sprečiti da se u narednom ciklusu ne nađu u Ligi A - 2:0 (1:0).

Turke je otvorio Roman Nojštater, koji je u 20. minutu postigao prvenac u dresu reprezentacije, a potom je selektor "zbornaje" Stanislav Čerčesov "pogodio" izmenu i rešio duel sa kolegom Romanom Lučeskuom - u 71. minutu poslao je na teren Denisa Čeriševa, koji je šest minuta kasnije perfektno reagovao na centaršut Aleksandera Golovina i postigao šesti gol za nacionalni tim u 2018. godini.

Rusija: Giljerme – Fernandeš, Nojštater, Džikija, Kudrijašov – Gazinski, Zobnin – Jonov (od 82. Kambolov), Golovin (od 92. Poloz), Kuzjajev (od 71. Čerišev) – Dzjuba.

Turska: Bolat – Čelik, Aziz, Sojundžu, Kaldirim (od 75. Bajram) – Takdemir (od 62. Ozdžan), Jokuslu – Under, Ozjakup (od 84. Mali), Čalhanolu – Tosun.

Posle četiri pogotka na Mundijalu, koji su pomogli Rusiji da stigne do četvrtfinala, fudbaler Valensije tresao je mrežu Turaka i u gostima za 1:2 (uz pogodak Artjoma Dzjube) i ove večeri pred krcatim tribinama stadiona na obali Crnog mora.

Pre toga, Nojštater našao se na pravom mestu posle "drop kika" koji je levom nogom o stativu zakucao štoper Georgij Džikija i samo podmetnuo nogu na petercu za prvi pogodak u dresu reprezentacije zemlje svoje majke.

Fudbaler Fenerbahčea, kojeg je Čerčesov u poslednji čas izbrisao sa spiska učesnika Svetskog prvenstva, 2012. i 2013. zabeležio je dva nastupa za Nemačku u prijateljskim mečevima i potom pao u drugi plan, što su iskoristili čelnici Fudbalskog saveza Rusije i 2016. izborili pravo da ga licenciraju za mečeve "A" reprezentacije.



U pauzi između dve pobede nad Lučeskuovim podmlađenim timom, Rusija je kao domaćin remizirala sa Švedskom, a upravo će ta reprezentacija u naredne dve utakmice morati da pobedi i Tursku kao gost i Rusiju kao domaćin kako bi izborila promociju u Ligu A.

Koliko je to realno, procenite sami…

Grupa 2

Rusija - Turska 2:0 (1:0)
/Nojštater 20, Čerišev 78/

Tabela:

1. Rusija 2-1-0 (4:1) 7
2. Turska 1-0-2 (4:6) 3
3. Švedska 0-1-1 (2:3) 1

5. kolo (17. novembar): Turska - Švedska
6. kolo (20. novembar): Švedska - Rusija

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC