• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dakić: Mislio sam da je srpska jača od lige BiH

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Nekadašnji rukometaš Metaloplastike iz Šapca i juniorski reprezentativac Srbije, sada član banjalučkog Borca m:tel, kaže da je pozitivno iznenađen jačinom Premijer lige BiH.

 Milan Dakić RK Borac m:tel o Borcu, Banjaluci, Premijer ligi BiH Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Milan Dakić proteklog ljeta stigao je u redove Borca m:tel, a u nekoliko uvodnih utakmica sezone pokazao je da će biti veliko pojačanje za banjalučke "crveno-plave".

Ugovor je potpisao na dvije godine, a nakon nekoliko mjeseci provedenih u gradu na Vrbasu, izuzetno je zadovoljan viđenim.

"Grad je fenomenalan. I prije nego što sam došao u Banjaluku, roditelji i prijatelji pričali su mi o ljepoti ovog grada. Sada sam se i sam uvjerio u to. Takođe, momci u ekipi sjajno su me prihvatili i zahvalan sam im na tome", istakao je Dakić.

Nakon uvodnog poraza u Gornjem Vakufu/Uskoplju od Sloge, Banjalučani su nanizali četiri uzastopne pobjede, po dvije u EHF Čelendž kupu i prvenstvu BiH. Dakić naglašava da start sezone nije bio onakav kakav su u Borcu m:tel očekivali, ali da polako sve dolazi na svoje mjesto.

"Start sezone nije bio dobar, ali nećemo se vraćati na to. Važno je da smo vezali četiri pobjede, po dvije u Evropi i domaćem prvenstvu, pa ne vidim razlog zašto taj niz ne bi nastavili i sutra protiv Dervente, kao i u narednim utakmicama", optimistično najavljuje nastavak sezone nekadašnji rukometaš Metaloplastike iz Šapca i član juniorske reprezentacije Srbije.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Već poslije uvodnih par rundi u bh. prvenstvu, Dakić je stekao utisak o jačini Premijer lige BiH.

"Liga je grublja nego u Srbiji, a nisam navikao na takav način igre. Rukomet je kvalitetan. Iskreno, prije nego što sam došao ovdje, imao sam drugačije mišljenje. Mislio sam da je srpska liga kvalitetom ispred ove lige, ali pogriješio sam. Jedino su sporne neke sudijske odluke, ali na to ne možemo da utičemo", naglasio je 22-godišnji srednji bek.

Kako kaže, novajlije u Borcu m:tel dobro se uklapaju u sistem koji praktikuje trener Bojan Unčanin, a ono najbolje tek slijedi.

"Igramo na takvim pozicijama da je potrebno vremena, i meni i drugim momcima, kako bismo se prilagodili na ekipu. Mislim da će se sve kockice poklopiti kada dođe ono pravo, a tu mislim na borbu za titulu gdje vidim Borac m:tel", optimistično je zaključio Dakić.

Borac m:tel je, uz utakmicu manje, trenutno desetoplasirani tim bh. lige, ali će u subotu, u zaostalom meču drugog kola Premijer lige BiH, pred svojim navijačima protiv Dervente, pokušati ostvariti novi trijumf, čime bi znatno popravio plasman na tabeli.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC