• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" prizemljeni u Nirnbergu

Autor mondo.ba

Ekipa Adija Hitera je vezala pet pobjeda u Bundesligi i Ligi Evrope u kojima je posigla čak 19 golova, ali danas samo jedan i to u nadoknadi vremena za pravedan remi u Nirnbergu.

Nakon što su postigli sedam golova protiv Fortune iz Dizeldorfa, fudbaleri Ajntrahat danas protiv najslabije odbrane u ligi koja je primila 19 golova su postigli samo jedan, i to u nadoknadi vremena.

Adam Zrelak je u 78. minutu donio prednost domaćinu i činilo se da će bodovi ostati na stadionu "Maks Morlok". Ali, Sebastijan Aler je u drugom minutu nadoknade svoim šestim golom ove sezone spasio svoj tim poraza uprkos nešto slabijoj partiji:

NIRNBERG - FRANKFURT 1:1 (0:0).

Prvo poluvrijeme nije donijelo pogotke, ali jeste sjajan napadački fudbal. U uvodnih dvadeset minuta inicijativu su imali domaćini, da bi u nastavku momentum prešao na stranu gostiju, ali pokušaje Luke Jovića koji je igrao kao najistureniji napadač bi svaki put u presudnom trenutku spriječila odbrana Nirnberga.

Mladi napadač je ipak bio bliže da postigne autogol kada je makazicama nakon centaršuta sa desne strane pokušao da izbaci loptu, ali je na gol-liniji pogodio Roberta Bauera koji je uspio da spriječi pogodak.

Dobru predstavu na poziciji ofanzivnog lijevog beka u formaciji 3-5-2 je prikazao Filip Kostić, u napadačkom, ali i u odbrambenom smislu.

Solidnu partiju kao starter je pružio Mijat Gaćinović prije nego što je njegovo mjesto na terenu zauzeo Brazilac Alan Rodrigeš, igrač Liverpula na pozajmici u Frankfurtu.

Ipak, najbolju priliku u prvom dijelu je imao Torles Knol, ali je napadač Bavaraca pogodio stativu.

U nastavku umalo "horor" momenat za Kevina Trapa.

Golman Ajntrahta je krenuo da pokupi "ničiju" loptu, ali mu je ona po vlažnom terenu prošla kroz noge prije nego što je uspio da je ukroti.

Adi Hiter je na teren poslao Sebastijana Alera umjesto Ante Rebića u nadi da će igrač koji je direktno učestvovao u deset golova svog tima u Bundesligi, pet golova i isto toliko asistencija, uspjeti u tandemu sa Jovićem ponoviti bar dio predstave iz prošlog kola.

Ali, gosti nikako nisu uspijevali uspostaviti kontrolu nad mečom. Naprotiv.

Nirnberg je do vođstva došao u 78. minutu kada je Virdžil "Vura" Misiđan odličnim centaršutom na drugoj stativi pronašao Adama Zrelaka koji je postigao svoj prvi gol u Bundesligi.

Ipak, ranjiva odbrana gostiju je izgubila koncentraciju i za to kažnjena po 20 put ove sezone.

Dani Da Kosta je uputio odličan centaršut sa desne strane, na prvoj stativi je kasnio Jović, ali Aler nije na drugoj i klizećim startom ubacio loptu u nebranjenu mrežu za konačnih 1:1.

REZULTATI 9. KOLA:

Nirnberg - Ajntraht 1:1 (0:0)
/Zrelak 78 - Aler 90+1/

RB Lajpcig - Šalke 15.30
Verder - Bajer Leverkuzen 18.00

subota

Borusija Dortmund - Herta 2:2 (1:1)
/Sančo 27, 61 - Kalu 41, 90+1p/

Fortuna Diseldorf - Volfsburg 0:3 (0:1)
/Veghorst 41p, Brekalo 73, Ginček 80/

Hanover - Augsburg 1:2 (0:1)
/Bebu 72 - Kedira 8, Finbogason 63p/

Majnc - Bajern 1:2 (0:1)
/Boetius 48 - Gorecka 39, Alkantara 62/

Hofenhajm - Štutgart 4:0 (0:0)
/Brenet 48, Žoelinton 51, Belfodil 57, 60/

odigrano u petak:

Frajburg - Borusija Menhengladbah 3:1 (1:1)
/Petersen 1p, Valdšmit 57, Holer 90+4 - Azar 20p/

TABELA: Borusija D. 21, Bajern 19, Borusija M. 17, Verder (-1) 17, Herta 16, Lajpcig (-1) 15, Ajntraht 14, Hofenhajm 13, Augsburg 12, Volfsburg 12, Frajburg 12, Majnc 9, Nirnberg 9, Bajer (-1) 8, Šalke (-1) 6, Hanover 6, Fortuna 5, Štutgart 5.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC