• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Štoperi Valjadolida za pobedu Solarija na debiju!

Autor mondo.rs

Kako je Real Madrid prekinuo seriju od četiri poraza i remija u poslednjih pet kola? Na retko viđen način...

Santijago Solari debitovao je na klupi najvećeg evropskog kluba na tlu Afrike, gde je u sredu u Kupu kralja deklasirana nižerazredna Mejilja rezultatom 0:4.

Na pravom debiju, pred 68.500 znatiželjnika na "Santijago Bernabeu" stadinu, novi (privremeni) trener šampiona Evrope gledao je kako gosti ređaju i promašuju šanse, tresu prečku iznad glave Tiba Kurtoe i, potom, gube utakmicu 11. kola Primere na neverovatan način.

Prevagu su odneli štoperi gostujućeg tima - Kika je dao autogol u 83, a Fernando Kaljero skrivio penal u 88. minutu: Real Madrid - Valjadolid 2:0 (0:0)!

Seriju od pet utakmica u La Ligi bez pobede, u kojoj je osvojen samo bod, nekada moćan sastav trenera Zinedin Zidana prekinuo je tako što je tinejdžer Vinisijus Žunior u 83. minutu neartikulisanim potezom sa ivice šesnaesterca napucao Kika u telo i doveo Solarijev tim u neočekivano vođstvo.



Real Madrid: Kurtoa - Odriozola, Naćo, Ramos, Regulion - Kros, Kasemiro (Kasemiro), Modrić - Bejl (Vaskez), Benzema, Asensio (Vinisijus).

Valjadolid: Masip - Mojano (Čop), Kiko, Kaljero, Naćo - Antonito, Mićel, Alkaraz, Toni (Verde) - Suarez (Plano), Unal.

Žunior, koji je kod smenjenog Đulena Lopetegija trenirao Solarijem u "B" timu, uveden je u 73. minutu umesto Marka Asensija da pokuša da uradi nešto i uradio je, mada je ostalo nejasno šta…

Po intenzitetu - to je bio pokušaj šuta, po pravcu u kom se lopta kretala - to je bio pokušaj centaršuta, a završeno je tako što je nemoćni Kiko poslužio kao "skretničar" i "strelac" tek trećeg gola za Real u poslednjih šest rundi šampionata!

Do tog trenutka, Toni je sa distance pogađao prečku, iz blizine promašivao sedam i "kusur" metara širok okvir gola, ispred kog je Kurtoa branio dovoljno dobro da "skine" po zicer i Antonitu i Rubenu Alkarazu.

Od tog trenutka, gosti čiji je predsednik ove sezone postao legendarni Ronaldo Nazario Da Lima, bivši as Barselone i Reala, nisu više verovali da mogu da nastave seriju koju je započela Sevilja (3:0), a nastavili Atletiko (0:0), Alaves (1:0) i Levante (1:2), sve dok se Luis Suarez nije našalio sa "ostatkom" Zidanovog tima prošle nedelje u "El klasiku" (5:0).



Solari od udarne trojke u navali: Karim Benzema/Garet Bejl/Marko Asensio nije zamenio samo Francuza i, ispostavilo se, doneo dobru odluku. Iako nije postigao peti gol ove sezone, Benzema je u 88. minutu "izlomio" Kaljera driblingom na ivici šesnaesterca, naterao ga na prekršaj i, statistički gledano, asistirao kapitenu Serhiju Ramosu za pogodak sa bele tačke za konačnih 2:0.

"Kada ti stvari ne idu na ruku, moraš da ostaneš miran i da nastaviš da radiš. Ova tri boda su važna, da nam podignu moral", rekao je Ramos.

Bila je ovo prva pobeda Reala u ligi od 22. septembra i meča sa Espanjolom na istom mestu (2:1).

Madriđani su tako, uz svesrdnu pomoć igrača Valjadolida, preskočili rivala na tabeli i sada su šesti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC