• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srbija - Crna Gora? Tumba - Miloje? Kum Mitar - Mugi?"

Autor mondo.rs

Filip Stojković, Beograđanin koji nastupa za crnogorsku reprezentaciju, govorio je u petak o subotnjoj utakmici u Humskoj, koju će gledati sa tribina. Odgovarao je i na zanimljiva leksikonska pitanja.

 "Srbija - Crna Gora? Tumba - Miloje? Kum Mitar - Mugi?" Izvor: MONDO/Marko Mugoša

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, Aleksandar Kolarov, nedavno je govorio o tome da je Filip Stojković trebalo da više veruje u sebe i da bi u tom slučaju igrao za "orlove". Ta njegova izjava izazvala je veliku pažnju, reagovala je i Zvezda, a Kolarov joj je dodao i ocenu da bi Stojković bio pojačanje našem timu.

Ovog vikenda, spletom okolnosti Stojković neće igrati protiv zemlje u kojoj je rođen, u kojoj živi i u za čiju je mladu reprezentaciju nastupao. Njegova Crna Gora u subotu će u 15 časova gostovati "orlovima", a defanzivac rođen 1993. godine u Srbiji gledaće sa tribina taj meč, zbog povrede ligamenta zgloba zadobijene u utakmici Zvezda - Liverpul.

U intervjuu za podgoričke "Dnevne novine", on je govorio o subotnjem duelu.

"Nadam se da će momci da daju sve od sebe. Pre svega, očekujem dobar meč i povoljan rezultat za nas. Žao mi je što ne igram, jer je 'Marakana' moj stadion, ali najbitnije je da se oporavim i spreman vratim na teren", rekao je on.

Upitan šta može da prelomi derbi, Stojković je istakao osobine kao što su "strpljenje, disciplina i upornost", a na dodatno pitanje šta bi Crnogorci trebalo da promene u odnosu na podgorički meč, u kojem je Srbija pobedila 2:0, odgovorio je...

"Ne bi trebalo da budemo uplašeni. Model igre trebalo bi da bude kao protiv Litvanije, otprilike".

Da je zdrav i da nije odabrao Crnu Goru, Stojković bi verovatno u subotu istrčao na teren Zvezdinog stadiona kao prvotimac Srbije.

Da li se kaje što je pre dve i po godine odlučio drugačije?

"Ne. Ne kajem se ni za šta u životu. Šta god sam uradio, to su moje odluke. Tako da - apsolutno ne".

Da li će prestati svađe sa Jankovićem?

Filip Stojković i Marko Janković, krilni napadač Partizana, neretko imaju oštre sukobe u "večitim derbijima". Crnogorski novinari pitali su ga da li će to prestati? "Pa, kada sledeći derbi bude na programu, sigurno ćemo se opet 'čačkati'. To je normalno. A ovako smo dobri drugari. O Maretu uvek sve najbolje".

Ove sezone, Stojković živi najlepše trenutke u karijeri, jer sa Zvezdom igra u Ligi šampiona, a slavio je i trijumf protiv Liverpula.

"To je istorijski uspeh. Posle mnogo godina je pobeđen tako veliki tim. Iskreno, i dan danas se priča o toj utakmici. A koliko se krećem po Beogradu, slabo se priča o utakmici između Srbije i Crne Gore".

Na tom mestu je neizbežno bilo pitati Stojkovića koga bi odabrao - Vladana Milojevića, trenera pod kojim je igrao odlično i u Čukaričkom i sada u Zvezdi, ili Ljubišu Tumbakovića, selektora koji je verovao u njega i godinama unazad i pozivao pod crnogorsku zastavu?

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

"I Miloje i Tumba. Ali neka bude Miloje, zato što je Zvezdaš (smeh)", rekao je Stojković.

Aleksandar Mitrović, prvi napadač Srbije, je kum Stojkoviću. U crnogorskoj reprezentaciji najbolji drug mu je Stefan Mugoša. Koga bira među njima?

"Iskreno, kum Mitrović. Mugi mi je baš dobar drugar, ali kum je kum".

Najbolji crnogorski defanzivac, Stefan Savić, ili najbolji drug iz Crvene zvezde Vujadin Savić?

"Sa Vujadinom sam svaki dan, družimo se svakodnevno. Stefan me prihvatio kao brata u Crnoj Gori. Tako da - neka bude Savić (smeh)".

Prenosimo vam još leksikonskih pitanja...

Beograd ili Podgorica?

"Beograd. Odrastao sam ovde".

Najteži igrač za čuvanje?

"Isko".

Najlakši za čuvanje?

"Marko Janković (smeh)".

Najteži protivnik kao ekipa?

"Sigurno PSŽ".

Idol?

"Lilijam Tiram", dodao je Stojković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC