• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČETIRI sekunde, pa BUM s centra i slavlje u 90+!

Autor mondo.ba

Gledaoci na "Đuzepe Meaci" mogli su na samom otvaranju derbija 19. kola Serije A između Intera i Napolija svjedočiti spektakularnom golu, ali su na njega morali sačekati još 90 minuta. "Rezervisti" spasili "nerazure".

Golom Lautara Martineza u 91. minutu, fudbaleri Intera uspjeli su u posljednjem duelu 19. kola Serije A savladati Napoli minimalnim rezultatom.

"Nerazuri" su tako poslije četiri utakmice u kojima nisu uspjeli zatresti mrežu rivala iz Napulja došli do slavlja, te seriju domaćih pobjeda u Seriji A produžili na sedam mečeva.

INTER - NAPOLI 1:0 (0:0)

Derbi susret počeo je spektakularnim pokušajem najboljeg strijelca "nerazura".

Samo što je arbitar Paolo Macoleni dao znak za početak utakmice, poslije četiri sekunde, Mauri Ikardi lukavo je pokušao s centra da pogodi gol mladog Aleksa Mereta, ali se ispriječila prečka.

Nije bilo previše uzbuđenja nakon furioznog otvaranju meča.

Tek u 32. minutu publika na "Meaci" imala je šta da vidi, kada je Ivan Perišić zatresao mrežu gostiju, ali je gol poništen zbog očiglednog ofsajda.

Očekivano u timu Intera nije bilo suspendovanog Rađe Naingolana, kojeg je klub zbog nediscipline kaznio i sa 100.000 evra.

Kapiten Napolitanaca Marek Hamšik odigrao je samo polovinu prvog poluvremena, a onda je zbog povrede svoje mjesto ustupio Nikoli Maksimoviću.

U 43. ponovo je Ikardi bio u prilici da savlada Mereta.

Velika gužva stvorila se u petercu Napolija, prvo je intervenisao mladi čuvar mreže gostiju, a onda i Kalidu Kulibali, koji je na kraju uspio da otkloni opasnost i spriječi napadača Intera da postigne 10. pogodak u sezoni.

Tek u 66. minutu prvo uzbuđenje u nastavku. Hoze Kaljehon pokušao je iz daljine da iznenadi Samira Handanovića, ali je čuvar mreže domaćih uspio da odbrani njegov šut.

Posljednjih 10 minuta ekipa Karla Ančelotija odigrala je sa igračem manje, jer je u 30 sekundi Kulibali zaradio dva žuta kartona. Senegalac je prvo napravio prekršaj za opomenu, a zatim aplaudirao sudiji Macoleniju, koji ga je poslao na tribine.

Burno je Kulibali reagovao pri izlasku, prigovarao i četvrtom sudiji i sigurno ga očekuje žestoka kazna.

Zatim je novu priliku imao Ikardi, ali se još jednom istakao Meret.

Sve promašaje domaćih mogao je kazniti Napoli minut prije kraja.

Prvo je šutirao Insinje, pa Kaljehon, ali su Handanović, a zatim i Kvadvo Asamoa na gol-liniji, sjajno reagovali i sačuvali bod.

A onda, što nije uspio on, jeste Lautaro Martinez.

Argentinac je ušao u igru u 83. minutu, a onda u prvom minutu nadoknade postigao pobjedonosni gol, čime je prekinuo seriju Napolija od četiri prvenstvene pobjede.

Sjajno je asistirao još jedan igrač koji je ušao s klupe, Keita Balde, treči "rezervista" Matijas Vesino je preskočio loptu, a Marinez odlično naciljao i pogodio za veliko slavlje na "Meaci".

Poslije gola, viđeno je mnogo "varnica" na terenu, a najdeblji kraj izvukao je Insinje, koji je u 95. minutu zaradio direktan crveni karton. Napoli je tako susret završio sa devetoricom u polju.

INTER: Handanović - D'Ambrozio, De Fraj, Škrinjar, Asamoa - Borha Valero (64. Vesino), Brozović, Žoao Mario (83. Martinez) - Politano, Ikardi, Perišić (74. Balde).

NAPOLI: Meret - Alan, Albiol, Kulibali, Mario Rui (78. Gulam) - Kaljehon, Fabijan Ruis, Hamšik (24. Maksimović), Zjelinski - Insinje, Milik (71. Mertens).

SERIJA A - 18. KOLO:

Frozinone - Milan 0:0

Atalanta - Juventus 2:2 (1.1)
/Zapata 24, 56 - Đimšiti 2, Ronaldo 78/

Bolonja - Lacio 0:2 (0:1)
/Ramos 30, Lulić 90/

Kaljari - Đenova 1:0 (1:0)
/Farias 45+3/

Fiorentina - Parma 0:1 (0:1)
/Ingleze 45+2/

Sampdorija - Kjevo 2:0 (0:0)
/Kvaljarela 47, Ramirez 59/

Roma - Sasuolo 3:1 (2:0)
/Peroti 8, Šik 23, Zanjolo 59 - Babakar 90+1/

SPAL - Udineze 0:0

Torino - Empoli 3:0 (1:0)
/Nkulu 44, De Silvestri 49, Falke 75/

Inter - Napoli 1:0 (0:0)
/Martinez 90+1/

TABELA: Juventus 50, Napoli 41, Inter 36, Lacio 31, Sampdorija 29, Milan 28, Roma 27, Torino 26, Atalanta 25, Fiorentina 25, Sasuolo 25, Parma 25, Kaljari 20, Đenova 19, SPAL 17, Empoli 16, Udineze 14, Bolonja 13, Frozinone 10, Kjevo 5*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC