• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovaj tim ne liči na Mančester junajted!

Autor mondo.rs

Da, to jesu isti igrači, ali nikako nije isti tim. U tri utakmice pod vođstvom Solskjera, Junajted je postigao 12 golova - koliko i u Murinjovih oproštajnih osam.

Na strani "petica", pa "trojka" i "četvorka" kod kuće!

Ole Gunar Solskjer i Pol Pogba bili su centralne figure i ove nedjelje uveče u poslednjem meču Premijer lige u 2018. godini, završenog drugom uzastopnom pobjedom nad "Old trafordu" u četiri dana.

Ako se po jutru dan poznaje, Norvežanin neće još dugo biti vršilac dužnosti:

Junajted - Bornmut 4:1 (3:1) uz još dva pogotka Pola Pogbe u sedmici u kojoj je i Hadersfildu dva puta poslao loptu u mrežu za 3:1.

Francuz je zabilježio i dvije asistencije za 1:5 u Kardifu na debiju čovjeka čijem se dolasku posebno radovao.



Oleov povratak na "Old traford" uživo je gledalo 74.556 ljudi, što znači da je ostalo svega 438 slobodnih stolica.

Rastrčani, inspirisani, poletni... fudbaleri Mančester junajteda postigli su 12 golova na tri utakmice pod Solskjerom, isto koliko u posljednjih sedam pod Žozeom Murinjom, od kojih su četiri postignuta u jedinoj ligaškoj pobjedi u tom nizu, nad Fulamom.

Da bi navijači mogli da uživaju u novoj goleadi neprepoznatljive ekipe u poređenju sa onom koja je "ispratila" Murinja iz Karingtona, maštoviti Markus Rašford nagovestio je već u 5. minutu kada je napravio seriju neuhvatljivih driblinga na lijevom krilu, poigrao se sa trojicom čuvara na malom prostoru i onda poslao pravu loptu na peterac gdje je Pogba bio spreman.

Isti igrač sa slične pozicije, ali ovog puta glavom, postigao je gol i za 2:0 na savršen centaršut Andera Erere sa desnog krila i još jedne akcije u kojoj je Rašford imao značajnu ulogu.

Mladić koji je ovog puta dobio prednost u špicu u odnosu na Romelua Lukakua i sam se upisao u strijelce u 45. minutu posle lepog lob pasa Antonija Marsijala sa desne strane. Kontru je "lansirao" srpski reprezentativac Nemanja Matić, koji je ponovio odlično izdanje iz meča sa Kardifom upućujući da je i njemu prijalo osvježenje na klupi.

Junajted je na toj utakmici imao posjed lopte od 78 odsto, što je daleko iznad prosjeka ove sezone pod Murinjom od 53,5 odsto.

"Đavoli" su meč završili sa desetoricom jer je Li Mejson s pravom pokazao direktan crveni karton Eriku Baiju u 79. minutu poslije pogibeljnog starta na Rajana Frejzera. Iz igre je tada morao i Marsijal, kako bi Fil Džons zauzeo upražnjeno mjesto u odbrani.


Semafor:

1:0 - Pogba (5)

2:0 - Pogba (33)

3:0 - Rašford (45)

3:1 - Ake (45+2)

4:1 - Lukaku (72)

Posljednja runda ove godine počela je porazom Totenhema u subotu, nastavljena "peticom" Liverpula u jednom od derbija "velike šestorke", da bi u nedjelju Kante donio Čelsiju "back to back" pobjede u komšiluku, a Mančester siti uspio da upiše tri boda poslije tri poraza u prethodna četiri kola.

Evo svih rezultata, strijelaca i tabele pred novogodišnji TV program, koji počinje 1. januara popodne, a završava se 3. uveče "utakmicom sezone" na "Etihadu" između šampiona, Mančester sitija i izazivača, Liverpula.

Mančester junajted:
De Hea - Jang, Baji, Lindelof, Šo - Erera (od 76. Erera), Matić - Lingard, Pogba, Marsijal (od 81. Džons) - Rašford (od 70. Lukaku).

Bornmut: Begović - Kuk, Ake, Danijels - Ajb, Stanislas, Bruks (od 66. Muset), Surman, Riko - King, Vilson (od 66. Frejzer).

Muov oproštajni niz:

(G) Mančester siti 3:1
(D) Kristal Palas 0:0
(D) Jang bojs 1:0
(G) Sautempton 2:2
(D) Arsenal 2:2
(D) Fulam 4:1
(G) Valensija 2:1
(G) Liverpul 3:1

Oleov snažan početak:

(G) Kardif 1:5
(D) Hadersfild 3:1
(D) Bornmut 4:1
(G) Njukasl 02/01
(D) Reding 05/01
(G) Totenhem 13/01

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC