• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predaja! Nišikori odustao, Novak u polufinalu

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta obezbedio je mesto među četiri najbolja na Australijan Openu jer mu je Japanac predao meč u drugom setu. Đokovićev sledeći rival biće Luka Puj, 31. igrač sveta

Novak Đoković za korak je bliži tituli na Australijan Openu.

Sedmi put u karijeri igraće u polufinalu u Melburnu, nakon što je peti meč u nizu ove sezone rešio u svoju korist.

Meč četvrtfinala trajao je samo 49 minuta, jer mu je deveti igrač sveta Kei Nišikori predao duel u drugom setu.

NOVAK ĐOKOVIĆ - KEI NIŠIKORI 6:1, 4:1 - predaja

Đoković je od starta bio taj koji je diktirao tempo i držao sve konce igre u svojim rukama. Japanac se trudio da pruži žešći otpor, ali je bilo evidentno da je to što je gotovo 14 časova proveo na terenu do meča protiv prvog tenisera sveta ostavilo ozbiljne posledice po njegovo fizičko stanje.

U prvom setu još je i donekle uspeo da parira Đokoviću, a nakon medicinskog tajm auta pred početak drugog seta, to je bila potpuno neravnopravna borba, koja je ličila na igru mačke i miša.

Uvek uporni Japanac pokušao je da što duže ostane na terenu, ali nakon četvrtog izgubljenog gema u nizu odlučio je da okonča agoniju i preda duel Novaku Đokoviću.

"Nisam očekivao ovakav ishod meča. Žao mi je zbog Keija sa kojim sam odigrao nekoliko odličnih mečeva poslednjih godina, čak i ovde. Želim mu brz oporavak, nadam se da nije u pitanju ništa ozbiljno i da će se brzo vratiti na teren. Proveo je previše vremena na terenu, nije izdržao, žao mi je zbog njega, ali i zbog publike", rekao je Đoković posle meča.

Protivnik Novaka Đokovića u polufinalu biće Luka Puj, koji je eliminisao Miloša Raonića u četiri seta - 7:6 (7:4), 6:3, 6:7 (2:7), 6:4 i stigao do najvećeg uspeha u karijeri.

"Biće to velika borba. On igra prvo polufinale grend slema u karijeri, ali je skinuo je nekoliko velikih 'skalpova'. Setimo se samo pobede nad Nadalom na US Openu pre tri godine... Ne boji se da igra na velikoj sceni", najavio je Đoković meč protiv 31. igrača sveta.

U drugom polufinalu sastaće se Rafael Nadal i mladi Grk Stefanos Cicipas.

TOK MEČA

DRUGI SET

4:1 - Dobija i četvrti gem u nizu, a onda Nišikori odlučuje da završi duel. Predaje Đokoviću meč posle samo 49 minuta igre

3:1 - Rutina! Povećava Novak prednost

2:1 - Novak pravi prvi brejk u drugom setu! Ubedljivo, jer Nišikori nije osvojio nijedan poen na svoj servis. Vidi se da Japanac nema snage, limitirano mu je kretanje, ali je uporan. Napravio je ukupno 25 neiznuđenu grešku, šestu u ovom setu (Đoković ih ima samo osam do sada).

1:1 - Kao da se resetovao Nišikori posle medicinskog tajm-auta. Drugi set započinje sigurno, osvajanjem prvog gema na svoj sevis. Đokoviću je prepustio samo jedan poen. Srbin mu je uzvratio još brže, i to "sa nulom".

PRVI SET

6:1 - Bez izgubljenog poena najbolji na svetu dobija gem i posle 32 minuta igre vodi 1:0 u setovima. Nišikori je zatražio pomoć fizioterapeuta. Izgleda da plaća danak napornih mečeva koje je odigrao proteklih dana. Na terenu je proveo gotovo 14 časova, čak četiri sata duže od Đokovića

5:1 - Novi brejk Đokovića! Nišikori mu je olakšao posao jer je napravio dve duple servis greške u tom gemu, a Novak je iskoristio taj poklon.

Ni sreća nije pomogla Japancu

U Melburnu je 20.12 sati i prijatnih 22 stepena Celzijusa

3:1 - Prekida Nišikori Novakov niz i osvaja prvi gem danas. Uspeo je to, ali teškom mukom, na razliku. Đoković je opet ozbiljno pretio (40:40), ali u završnici je Japanac bio uspešniji

3:0 - Potvrđuje Novak brejk i povećava prednost. Deluje samouvereno, koncentrisano i on je taj koji definitivno kontroliše igru na ovom meču

2:0 - BREJK ĐOKOVIĆA! Odmah Đoković koristi priliku i oduzima rivalu servis. Iskoristio je nešto slabiji servis Nišikorija, stigao do izjednačenja (40:40), a potom dubokom bekhend paralelom stigao je do brejk prilike, koju je odmah iskoristio

1:0 - Novak kreće sigurno, rastrčao se i prvi gem na meču dobija bez izgubljenog poena

Novak Đoković prvi servira

NAJAVA MEČA

U pohodu na rekordni sedmi trofej Australijan Opena, Novak Đoković u četvrftinalu igra sa Keijem Nišikorijem, devetim igračem sveta.

Srpski as odlično poznaje igru Japanca, budući da su do sada odigrali 19 mečeva, a skor je 17:2 u korist Đokovića, uključujući i dva duela koja je dobio bez borbe.

Najbolji teniser sveta plasman u četvrtfinale izborio je posle trijumfa nad Danilom Medvedevim (3:1), dok je Nišikori u maratonskom duelu slavio protiv Pabla Karenja Buste (3:2).

Novak je pred četvrtfinalni okršaj najavio da uprkos velikom broju odigranih mečeva očekuje nešto novo od Nišikorija, koji je u Melburnu već igrao tri četvrtfinala, ali nikada nije otišao korak dalje.

U prvom 2012. godine pobedio ga je Endi Marej, 2015. bolji je bio Sten Vavrinka, a 2016. zaustavio ga je upravo Novak Đoković, koji je tada i osvojio poslednji od šest pehara na Melburn Parku. Sva ta tri meča izgubio je u tri seta.

Đoković je šestostruki šampion Australijan Opena. Pehare na Melburn Parku podizao je 2008, 2011, 2012, 2013, 2015. i 2016. godine.

Pobednik duela Đoković - Nišikori u polufinalu će se sastati sa Lukom Pujom, koji je eliminisao Miloša Raonića (7:6, 6:3, 6:7, 6:4).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC