• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napadač na Griliša 10 godina neće na stadion

Autor mondo.rs

Navijaču Birmingema izrečena zabrana praćenja mečeva na stadionima u Velikoj Britaniji u narednih 10 godina, kao i 14 sedmica zatvora

Gradski derbi Čempionšipa između Birmingema i Aston Vile obilježio je upad huligana na teren stadiona Sent Endrjuz koji je udario igrača protivničkog tima Džeka Griliša.

Navijač Birmingema, 27-godišnji Pol Mičel, deset minuta nakon početka meča utrčao je na teren, a zatim sa leđa udario u vilicu i oborio Griliša.

On je bez opiranja uhapšen, a određena mu je i kazna, i to drakonska.

Huligan koji je udario igrača Aston Vile osuđen je na 14 nedelja zatvora i zabranu ulaska na bilo koji fudbalski meč u Velikoj Britaniji u narednih 10 godina.

Sud u Birmingemu saopštio je da Mičel mora da plati i 350 funti kazne.

"On ne može da objasni šta mu se dogodilo u nedjelju. Njegova prvobitna budalasta namjera bila je da izađe na teren i zabavi publiku", poručio je Mičelov branilac Von Vistans.

Džek Griliš poslije početnog šoka, priznao je da je dobro prošao u incidentu.

"Poslije svega ne mogu da ne razmišljam o tome koliko sam ustvari imao sreće. Moglo je biti daleko gore da je navijač u trenutku incidenta imao nekakvo oružje kod sebe", rekao je igrač Aston Vile.

Mičel, koji radi u pivnici, nije bio pod dejstvom alkohola u trenutku kada je udario Griliša, ali to nije bila olakšavajuća okolnost.

Birmingem je odmah poslije meča uputio javno izvinjenje Grilišu i Aston Vili zbog incidenta koji je izazvao njihov navijač, a klub je Mičelu doživotno zabranio ulazak na stadion. Birmingem je saopštio da je Mičelu zabranio praćenje mečeve ne samo na na domaćim utakmicama, već i na gostovanjima.

Mičel, koji već 20 godina posjeduje sezonsku kartu kluba, rekao je da se žestoko kaje što je Birmingemu nanio veliku sramotu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC